I zagadka: ile to Państwo Kowalscy stali w kolejce do kolejki, jeżeli stanęli w niej o godzinie 10. rano?
ferie w Zakopcu
ferie w Zakopcu
byłem w środę w Tatrach. Łażenie skończyłem na Kasprowym, żeby sobie zjechać nową kolejką. O dziwo nie musiałem długo czekać, ale przysłuchiwałem się bacznie niektórym rozmowom kolejkowym i przyglądałem ciekawym turystom, co to pierwszy raz takie góry widzom i chcom mieć zdjencie z każdom górom w tle... Doprawdy oryginalne egzemplarze... Ale do rzeczy - zainteresowała mnie rodzina Kowalskich (załóżmy, że pan Zdzisław, z żono Heleno, i córeczkami Samantą i Andżeliką... jakoś tak mi pasuje
). Głowa rodziny przez telefon mówił przyjacielowi, że już zjeżdżają , a długo stali w kolejce, żeby wjechać na górę.
I zagadka: ile to Państwo Kowalscy stali w kolejce do kolejki, jeżeli stanęli w niej o godzinie 10. rano?
Re: ferie w Zakopcu
3 godziny to typowy czas:kisor pisze:I zagadka: ile to Państwo Kowalscy stali w kolejce do kolejki, jeżeli stanęli w niej o godzinie 10. rano?
http://atutu.host247.pl/main.php?cmd=im ... jpg&var2=0
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- Zakochani w Tatrach
-

kisor pisze: ciekawym turystom, co to pierwszy raz takie góry widzom i chcom mieć zdjencie z każdom górom w tle...
Faktycznie, na Kasprowym (zresztą - nie tylko..) można zobaczyć i usłyszeć różne ciekawostki...
12 stycznia 2006 chcieliśmy wjechać na Kasprowy, ale koleja była chyba na 3 godz. stania i poszliśmy na Goryczkową "z buta" , a dalej wyciągiem narciarskim. Szlak na Goryczkową przez bajkowo ośnieżony las - bardzo ładny - super wycieczka. Nie warto sterczeć tyle godzin w tłumie ludzi. Ze zjazdem nie było problemów.
W tym roku - 10 stycznia - przed feriami - godz. 10 - przy kasie pusto...wjeżdżało może 20 osób.
Teraz - podczas ferii jest chyba najgorszy okres i dość marne widoki na spokojne wypady w góry...wszędzie pełno ludzi m.in. takich - co to muszom i chcom ...
Pozdrawiam. Ala
Zakochani w Tatrach