WC na pewnej wysokości-absolutnie serio:D

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Marcin_

Kontakt:

Post autor: Marcin_ »

Będąc wczoraj w "piątce" przeżyłem szok. Siedzę w jadalni i wraca kuzyn z wc. Mówi żebym poszedl tam bo nie uwierzę co się stało. No to myślę pewnie jakaś zabawna awaria ale to nie to. Na nowo zrobione łazienki!! o 5 gwiazdek wyższy poziom. Do tej pory nie mogę uwierzyć w to co zobaczyłem bo jak ostatnio tam byłem w wakacje to musiałem stawać na murku by mi nóg nie zalało przy spuszczaniu wody. A teraz odwalone łazienki, ubikacje.. Można zapomnieć o "lotniskach" z 5 stawów :D
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Marcin_ pisze:Można zapomnieć o "lotniskach" z 5 stawów
To niedobrze... "Piątka" tym się wyróżniała, a teraz co? Każego nowicjusza tam wysyłałam, by przeżył szok. OJojjj, się porobiło. ;)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
wichurra

Post autor: wichurra »

To nie żart?
A ciepła woda też jest? :?
Awatar użytkownika
Marcin_

Kontakt:

wichurra pisze:To nie żart?
A ciepła woda też jest?
Nie sprawdziłem ale chyba na razie niema co na to liczyć. Kuzyn chyba zrobił zdjęcie ale nie jestem pewien. Ale jak tak to wstawię. Puki co jeszcze nie ma wstawionych drzwi od korytarza ani opisanych który część męska/damska. Ale widziałem już odwalone drewniane jakieś drzwi w pomieszczeniu które jest zaraz po wejściu do schroniska po lewej
Agaar pisze:To niedobrze... "Piątka" tym się wyróżniała
już nie będzie takich atrakcji dla tych co pierwszy raz z takiego wynalazku korzystali...
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

wichurra pisze:A ciepła woda też jest?
Jak od zawsze, w Piątce są dwa rodzaje wody: zimna i... zimniejsza.
Marcin_ pisze:w pomieszczeniu które jest zaraz po wejściu do schroniska po lewej
To jest kuchnia turystyczna - po smrodzie benzyny łatwo rozpoznać.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
wichurra

Post autor: wichurra »

Zygmunt Skibicki pisze: Jak od zawsze, w Piątce są dwa rodzaje wody: zimna i... zimniejsza.
Zimna i zimniejsza? To tak skromnie powiedziane... odczuwałam ją raczej jako lodowato (mówiąc chodnikowo - cholernie) zimną
Awatar użytkownika
Marcin_

Kontakt:

Zygmunt Skibicki pisze:To jest kuchnia turystyczna - po smrodzie benzyny łatwo rozpoznać.
wiem bo już wcześniej korzystałem ale aktualnie przypomina bardziej składowiosko materiału/warsztat.
Tak przy okazji zapytam, można tam korzystać z palników benzynowych/gazowych?do tej pory nigdy nie nosiłem własnego i jakoś mnie to nigdy nie zainteresowało jak wygląda taka kwestia
leo

Post autor: leo »

wichurra pisze:Zimna i zimniejsza
...skala temperatury wody górskiej przystaje do skali trudności dróg wspinaczkowych WHP...zatem mamy sześć stopni
I - nieco zimna
II - dość zimna
III - zimna
IV - bardzo zimna
V - nadzwyczaj zimna
VI - skrajnie zimna

..podobnie jest ze skalą oceniająca stopień przemoczenia butów
I nieco mokre
II dość mokre
III mokre
IV bardzo mokre
V nadzwyczaj mokre
VI skrajnie mokre

obie skale są oczywiście otwarte w górę...
:)
leo

Post autor: leo »

Agaar pisze:To niedobrze... "Piątka" tym się wyróżniała, a teraz co? Każego nowicjusza tam wysyłałam, by przeżył szok. OJojjj, się porobiło
..jedynie Małysz jak był to opowiadał że spoko..podobało mu się...bo nawet wtedy czuł się jak na rozbiegu...

a teraz co?
ech..szkoda....tempora mutantur jak cytuje wielokrotnie Cywiński
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

http://www.tygodnikpodhalanski.pl/modul ... Tatrzański
Park Narodowy ogłosił konkurs na projekt toalet, które mają być ustawione na drodze do Morskiego Oka.
hermit

Post autor: hermit »

Odgrzewam. (hmm, może nie najszczęśliwsze określenie w kontekście omawianego tematu).
Żałuję, że nie poszedłem z aparatem pod Rysami skorzystać - "bujany fotel" w charakterze poczekalni przy kibelku rozłożył mnie zupełnie. Trochę szkoda, że zaproszenie na drzwiach wisi i często umyka uwadze a jest równie zacne:
Obrazek

pozdrawiam
m.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Kilka tegorocznych dygresji:
Po wejściu w tym roku na Czerwoną Ławkę ,na środku mikroskopijnej przecież przełęczy ,dumnie sterczała ogromna kupa ,i zapewniam ,że nie świstacza. Strach było toto zrzucić ,bo ktos tam żlebem zawsze właził ,siedzieć obok nieprzyjemnie ,ogólnie klawo.
Do sracza pod Wagą kolejka 10 osób ,można było odnieść wrażenie ,że niektórzy wchodzą tam tylko po to ,jako ,że w samym schronisku ,jak i obok niego raczej pusto.
Miło nas zaskoczyło rozproszenie kibelków na trasie do Moka i fakt ,że Wodogrzmoty straciły aurę Centrum Wypróżniania.
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

hermit pisze:Odgrzewam.
:)) :)) :))
dagomar pisze:dumnie sterczała ogromna kupa
:))
To co ja widziałam kiedyś przy szlaku w okolicy Polany pod Wysoką wprawiło mnie wprost w osłupienie :O .
Nie wiem kto i po czym mógł coś podobnego wyprodukować....i to jeszcze przy samej ścieżce.
Słoń by się nie powstydził...
Szok.

Ala :).
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
oCzNiK

Post autor: oCzNiK »

Obrazek
uszba

Post autor: uszba »

Obrazek
Obrazek

A w dole nie byle jaka wiocha tylko samo Chamonix 8)
ODPOWIEDZ