po prostu nuuuudzisz tymi drogowymi przykładami, które ni jak nie pasują do realiów górskich....może byś podał z innych dziedzin....ponoć jesteś człekiem z "horyzontami"Janek pisze:Ale do Ciebie, Chief, nie ma o tym co gadać
Hajzer skazany
No chyba się zaczęło ale główny atak poszedł z innego kierunku.Janek pisze: przejąłeś na siebie znaczną część ostrzału artyleryjskiego kierowanego przez Chiefa na mnie
Na początek prośba do Chiefa aby czytał uważniej i nie przypisywał słów, których nie wypowiedziałem.
igła napisał(a):
2. Aby nie robić precedensu z gatunku "Jak słynnemu himalaiście to tylko nagana a jak mnie biednemu to grzywnę tak?"
a możesz mi wytłumaczyć skąd masz takie dane....że strażnicy łapiący kogoś na lewiźnie z buta dają 500,00 zł. .....
Wskaż mi, w którym miejscu napisałem ...że strażnicy łapiący kogoś na lewiźnie z buta dają 500,00 zł.
Jak nie masz czasu sprawdzić to podpowiadam, że ja napisałem Tak:
2. Aby nie robić precedensu z gatunku "Jak słynnemu himalaiście to tylko nagana a jak mnie biednemu to grzywnę tak?"
No gdzie tu jest mowa o 500 PLN "z buta". No gdzie?
Przecież tak fajnie widzisz u siebie różnicę między mandatem 100 zł a 500 zł a mnie od razu sugerujesz, że mam na myśli tylko jedną karę - 500 zł (z buta). No co jest? Ładnie to tak "wciskać komuś dziecko w brzuch"
Tak, że proszę o odrobinę precyzji w wypowiadanych treściach.
Na inwektywy w stylu Uszby nie obrażam się. Jak chcesz wal śmiało to w końcu nie ja wystawiam świadectwo o sobie.
Kiedyś w kindersztubach uczyli że: "Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie" - Jan Zamoyski ale kogo to dzisiaj obchodzi. Przesłanie tego motta wykracza daleko poza granicę percepcji pokolenia playstation i PC.
Także chodź na lewizny ile i gdzie chcesz. Ucz dzieci olewania przepisów i hołduj zasadzie, że przepisy są po to żeby je łamać a o tym co je wymyślił to nie miej najlepszego zdania bo to pewnie normalny głupek jest. Żeby ludzi co się już po ośmiotysięcznikach włóczyli karać łazić gdzie chcą w TPN?! Toż to zgroza!
Moje przeświadczenie, że jesteś głupi i ograniczony i w dodatku pełen złej woli ulega wzmocnieniu.chief pisze:po prostu nuuuudzisz tymi drogowymi przykładami, które ni jak nie pasują do realiów górskich....może byś podał z innych dziedzin....ponoć jesteś człekiem z "horyzontami" happy
Ale dla Ciebie Chiefuniu wszystko - masz inny przykład, choć wymyślony:
Czy jak wiceminister kultury zostanie przyłapany na sikaniu za kotarą na Zamku Warszawie to:
a) należy przejść nad tym do porządku dziennego bo facet jest z "branży" a w dodatku ma zasługi,
b) minister powinien go zaprosić na drinka a przy końcu spotkania powiedzieć - "no wiesz, stary, już nie sikaj już więcej na tym zamku - czuj się ukarany naganą.
c) w ogóle nie ma żadnej sprawy, pan wiceminister chlapnął o dwa piwa za dużo i go tak przyparło, że nie miał wyjścia; no i jaki to problem, przecież sprzątaczka starła
d) Wlepić karę jak najwyższą a także po cichu poprosić o podanie się do dymisji i natychmiast tą dymisję przyjąć.
Jestem gorszego sortu...
proszę:igła pisze:Wskaż mi, w którym miejscu napisałem ...że strażnicy łapiący kogoś na lewiźnie z buta dają 500,00 zł.
a dlaczego Twoim zdaniem 500,00, a nie np. 100,00 ?igła pisze:Bardzo jasno i zwęzłowato ujął to Janek ale zrobię jeszcze takie krótkie resume:
Pan Hajzer powinien dostać 500 PLN kary dlatego bo:
Krakowski centuś!!!!!!!!!!!chief pisze:a dlaczego Twoim zdaniem 500,00, a nie np. 100,00 ?
Jak się jest kimś z elity to nie można być karanym jak zwykły szmondek. Bo od razu będzie gadka, że swój do swego ze swoim po swoje. Ot, cena popularności!
Tobie należałoby wymierzyć 150 złotych. Na więcej nie zasługujesz!
Jestem gorszego sortu...
Janek pisze:Ale Ty, chief,jesteś głupi i ograniczony
pik, puk....czy są to moderatorzy ?......na razie sie powstrzymuję....Janek pisze:Moje przeświadczenie, że jesteś głupi i ograniczony
twoje horyzonty myślenia można tylko porównać na poziomie tego przykładu....dno...Janek pisze:Czy jak wiceminister kultury zostanie przyłapany na sikaniu za kotarą na Zamku Warszawie
Czyli jak trwoga to do moderatora! Na 321 jesteś płomiennym obrońcą wolności słowa. Szczególnie jak leją innych! Faryzeusz!chief pisze:Janek napisał(a):
Ale Ty, chief,jesteś głupi i ograniczony
Janek napisał(a):
Moje przeświadczenie, że jesteś głupi i ograniczony
pik, puk....czy są to moderatorzy ?......na razie sie powstrzymuję.... happy
A co mam zrobić jak każdy trochę wymagający myślenia przykład do ciebie nie trafia a domagasz się innych. No to trzeba z grubej rury, może Chief wreszcie zrozumie.chief pisze:Janek napisał(a):
Czy jak wiceminister kultury zostanie przyłapany na sikaniu za kotarą na Zamku Warszawie
twoje horyzonty myślenia można tylko porównać na poziomie tego przykładu....dno... happy
Ale, przyganiam - nie odpowiedziałeś. Pewnie optujesz za trzecim rozwiązaniem - sparło go to i się wysikał, pewnie do toalety daleko było.
Jestem gorszego sortu...
bo mi dobrze z oczu patrzy...Janek pisze:Zapłakałbym się na Twoim miejscu - to znaczy, że Cię mają za wyjątkowego łazia co go nawet ukarać nie można bo się popłacze i jeszcze z żalu gotów zrobić jakąś głupotę.
ja na przykłady gimnazjalne nie odpowiadam....szkoda, żeś dalej na tym poziomie pozostałJanek pisze:Ale, przyganiam - nie odpowiedziałeś. Pewnie optujesz za trzecim rozwiązaniem
ech...Janeczku, zamiast wkleić post z 321....to żeś się na nowo produkował ?Janek pisze:Chief - mam pytanie - kiedy Ty pracujesz i czy w ogóle pracujesz? Ja jestem, wiadomo, na emeryturze, mam czas, ale Ty, człek w kwiecie wieku. Od samego rana i to od kilku dni tylko czyhasz, że może ktoś napisze coś z czymś się nie zgadzasz. Jak Ty to godzisz z robotą?
no tak........właśnie Janeczekowi znudziły się intrygi w stosunku do Skawińskiego i Hajzera........to teraz zajmie się analizą.....jak to jest że chief ma czas na pisanie na forum
jestem niezmiernie ciekaw jego wniosków...
Chief czatuje na klienta.A co z naszym głównym tematem ?.Dramatyczne pytanie !!! Czy Zasłużeni Himalaiści, Producenci......ba....nawet Redaktorzy powinni podlegać temu prawu co inni - czy nie ?Janek pisze:Chief - mam pytanie - kiedy Ty pracujesz i czy w ogóle pracujesz?
Ja powiem odważnie !-Są z natury uprzywilejowani !
Order Orła Białego .....z połową wieńca laurowego !!!
Chief, drogi adwersarzu, jeżeli według Ciebie zdanie:igła pisze:Wskaż mi, w którym miejscu napisałem ...że strażnicy łapiący kogoś na lewiźnie z buta dają 500,00 zł.
"...że strażnicy łapiący kogoś na lewiźnie z buta dają 500,00 zł (kary oczywiście)" jest tym samym co zdanie:
"Pan Hajzer powinien dostać 500 PLN kary dlatego bo:"
to ja jestem "mała dziewczynka"
Nie wiem jak tam u Ciebie z arytmetyką i algebrą ale dla ułatwienia podam taki bardzo łatwy przykład:
Jeżeli założymy że 2=2 to tak samo jest w algebrze:
a=a
przenosząc ten sposób rozumowania do porównywania zdań juz jesteśmy bardzo blisko rozwiązania problemu porównywania zdań, które wymieniłem na samym początku.
Jeszcze raz zapytam Ci się gdzie napisałem, że strażnicy od razu muszą wlepic 500 PLN kary. Napisałem, że: "Pan Hajzer powinien dostać 500 PLN kary dlatego bo:"
Przecież nie trzeba zaraz wielkich szkól skończyć żeby widzieć, że to nie to samo.
Wiem, że logiki w szkołach się dzisiaj nie uczy po to żeby ludziom rozumu przybywało tylko po to żeby rodzice mogli psioczyć: Z jakimi to głupotami ich pociechy muszą sie mordowąć. Wiem to z autopsji bo z takimi przypadkami miałem do czynienia w mojej praktyce dydaktycznej.
Ale litości! O odrobinę litości i szacunku dla samego siebie proszę Chief! Myślenie nie boli, naprawdę.
Tak. Oczywiście. Kiedyś z "natury" niektórzy jegomoście byli nawet "bogami" a niektórzy w to nawet szczerze wierzyli.alek 64 pisze:Chief czatuje na klienta.A co z naszym głównym tematem ?.Dramatyczne pytanie !!! Czy Zasłużeni Himalaiści, Producenci......ba....nawet Redaktorzy powinni podlegać temu prawu co inni - czy nie ?
Z "natury" również, kiedyś Murzyni byli niewolnikami alebyli tacy co uważali że dziki też człowiek - to byli bardzo odważni ludzie co tak twierdzili.
Z "natury" również nie tak dawno pewna rasa uznawała, że jest "immeralles"
Z "natury"... i mozna by tak jeszcze długoooo!
Ostatnio zmieniony pt 15 lut, 2008 przez igła, łącznie zmieniany 1 raz.
Finito filis ! O tak masz rację -co do niewolników z plantacji bawełnyigła pisze:Z "natury" również, kiedyś Murzyni byli niewolnikami alebyli tacy co uważali że dziki też człowiek - to byli bardzo odważni ludzie co tak twierdzili
No właśnie, powolutku zaciera się wątek całej tej dyskusji.alek 64 pisze:Ale co to ma do toczonej dyskusji ?????
Gdzieś tam po drodze wyszła sprawa za co właściwie dostał naganę Pan Hajzer a potem, dlaczego tylko nagana a nie od razu 500 PLN. No a teraz według Ciebie wychodzi na to że:
no i stąd mój post o tych Murzynach - z natury niewolnikach, albo cesarzach rzymskich - z natury istotach boskich. Czy nawet w dzisiejszych czasach pewni przedstawiciele ... są z natury nieomylni....Zasłużeni Himalaiści, Producenci......ba....nawet Redaktorzy powinni podlegać temu prawu co inni - czy nie ?
igła pisze:Chief, drogi adwersarzu, jeżeli według Ciebie zdanie:
"...że strażnicy łapiący kogoś na lewiźnie z buta dają 500,00 zł (kary oczywiście)" jest tym samym co zdanie:
"Pan Hajzer powinien dostać 500 PLN kary dlatego bo:"
a mogę wiedzieć, czym uzasadniasz, że Pan Hajzer powinien dostać 500,00 zł kary ?igła pisze:Jeszcze raz zapytam Ci się gdzie napisałem, że strażnicy od razu muszą wlepic 500 PLN kary. Napisałem, że: "Pan Hajzer powinien dostać 500 PLN kary dlatego bo:"
twierdzisz, że prawo powinno być równe dla wszystkich.....czyli taka sama kara powinna być dla Pana Hajzera i przysłowiowego ...Kowalskiego....
Czy możesz podać przykład....gdzie za poruszanie się w zimie po terenach zamkniętych TPN dał komuś (Kowalskiemu) karę wysokości 500,00 zł ?
Droga Igło-Wszyscy powinniśmy ponieść konsekwencje tytułem haniebnego postępowania wobec Afro-Amerykanów w wiekach wcześniejszych-nie wiem kim jesteś -jakiej rasy,wyznania,orientacji, że też nie wspomnę o płci-Ale ty również !( I nie wypowiadam się na temat Twojego Zadośćuczynieniaigła pisze:no i stąd mój post o tych Murzynach
Natomiast -A.H-to z urodzenia świński blondyn i urodzony taternik- i tak dyskutujemy.....