Zrzuta na przewodnika.

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
Awatar użytkownika
Mariusz

Zrzuta na przewodnika.

Post autor: Mariusz »

Rzecz dotyczy "forumowych wejść" na wybitne szczyty tatrzańskie, na które nie wiodą szlaki.

Jest taka koncepcja - zmawiamy się w 3-5 osób, rezerwujemy telefonicznie SK-przewodnika i uderzamy np. na Gerlach, Lodowy alby Wysoką. Zrzutka na vodica pewnie w okolicach 100-150 zł na osobę. W grę wchodzi weekend, być może przedłużony o piątek.

Dobrze by było rozpracować kwestie transportu podobnie do tego, co opisuje Marcys w sąsiednim wątku.

Czekam na opinie, kto by reflektował.
Ostatnio zmieniony ndz 03 paź, 2004 przez Mariusz, łącznie zmieniany 2 razy.
marcys

Post autor: marcys »

Mnie się ten pomysł podoba - jeśli byłyby konkretne propozycje szczytów i terminów, to jak najbardziej
pozdrawiam
Marcys
jerry

nieaktywny

Post autor: jerry »

ja rowniez za ... powiedzmy ze za jakis miesiac mam nadzieje ze moglbym jadac zachaczyc o Wrocek i Slask i po drodze zgarnac 3-4 osoby jesli bylyby chetne, tylko ze w pazdzierniku takie wejscia ...
Hogarth

Post autor: Hogarth »

Hogarth Bytom Melduje Gotowosc.. Moje Adidaski Również :))
ryb-ka

Post autor: ryb-ka »

ryb-ka Wrocław zgłasza gotowość!
Awatar użytkownika
Mariusz

To trzeba będzie wynająć dwóch vodiców, bo oni chyba nie mogą więcej jak 5 osób ciągnąć na szczyty...
:)
jerry

nieaktywny

hohoho .. jak dojdzie co do czego .. to znajdzie sie ze 3-4 osoby mogace wyjechac w tym samym termiie .. i to optymistycznie patrzac :) ale 3mam kciuki .. bo Gerlach to bym z checia zdobyl :D:D
jerry

nieaktywny

i czy taki przewodnik tylko prowadzi ... czy po drodze opowiada .. (ale nie historyjki wyssane z palca)
MiG

Post autor: MiG »

Ja też chętnie bym dołączył.

MiG
aska

Post autor: aska »

super pomysl :) ale trzeba bedzie wynajac pewnie ze trzech przewodnikow bo z tego co sie orientuje to na Gerlacha ida (oprocz przewodnika) trzy (3) :) osoby, identyczna sytuacja jest w przypadku Wysokiej. A jesli Gerlach to przez Zadni Gerlach a na Wysoka moge podpowiedziec ze oplaca sie isc przez Dol.Zlomisk od Poprackiego 'Hotelu' a z Wysokiej zejsc na Kogutka :) suuper wycieczka. I, jak sie trafi na przewodnika, to potrafi b.ciekawie opowiadac o tym co widac a czasem i o tym czego (niestety) nie widac. Wszystko zalezy od tego na kogo sie trafi, a to juz niestety loteria.
to kiedy jedziemy? :D
pozdro
ana

Post autor: ana »

To może obejrzymy jakieś zdjęcia? :retuski: :kiss:
Awatar użytkownika
Mariusz

Największą porażką będzie wchodzenie na Gerlacha w totalnej mgle, albo mżawce. Ale co tam, na to nie ma rady...
jerry

nieaktywny

Mariusz pisze:Największą porażką będzie wchodzenie na Gerlacha w totalnej mgle, albo mżawce.
Proponuje wczesniej zrzutke na msze w tej intencji :) ew odprawienie tanca przez odklinaczy deszczu :D:D
aska

Post autor: aska »

jestem za a nawet przeciw :)
Jurek

Post autor: Jurek »

ale kuszą....co tu robić?...jeszcze nie wiem....Gerlach?....świetna sprawa :) ....ale nie mogę się w tej chwili określić :( .....
Katrinka

Post autor: Katrinka »

Zgłosiłabym chęć uczestnictwa mojego męża, bo wiem, że Gerlach Mu się marzy, ale w zasadzie to sam powinien się wypowiedzieć w tej kwestii :)
Piotr

Post autor: Piotr »

Ooo tak! Wysoka jak najbardziej. Tylko teraz to już może być zimowe wejście bo podobno już padał śnieg w Tatrach. Nie jestem pewien ale niedługo kończy się sezon w Tatrach Słowackich, tylko nie wiem czy też na wejścia z przewodnikiem. Trzeba by się zorientować :?
vinka

Post autor: vinka »

i co byliście??????
krzysgd

Post autor: krzysgd »

świetny pomysł na rozpoczęty właśnie rok

sezon słowacki od 1.VI ?

3-5 czerwca, to chyba nie po lodzie by już było ?
MiG

Post autor: MiG »

Od 15 czerwca. Raczej nie po lodzie (południowe stoki), ale różnie może być, a płaty śniegu będą na 90%.

MiG
ODPOWIEDZ