W ścianie zastosujecie metodę odciniania@horolezec,gb
Więcej luzu panowie - w górach też tacy nerwowi jesteście?
Nie wiem jak Was , ale mnie góry uczą POKORY ?
... z najnowszego numeru Tatr:mnie góry uczą POKORY ?
Za 199 PLN każdy możeSMOLIK pisze: (uwaga mogę mieć karabinek
Proszę - taki harmonijnie zbudowanyIwona pisze: Panie z tego forum żądają nagrody dla dam

oj tam zaraz...tomek.l pisze:pojechałaś po całości
do tego zdaje się raczej inteligentny, więc mi pasiMiG pisze:Proszę - taki harmonijnie zbudowany
Ale i nie najstarszy - oczywiście model. Widziałem ten rysunek w oryginale na specjalnej wystawie w Galerii Uffizi w Florencji - rysunki, modele machin. Fascynujące. Ale Młodzieży Wszechpolskiej by się nie podobał bo da Vinci był gejem. A sam arkusz rysunku w znakomitym stanie, tak przynajmniej wyglądał pod grubą szybą z pancernego szkła.diablak1223 pisze:harmonijny to i owszem, ale tez nie najmlodszy

Miejsce urodzenia i inne szczegóły są doskonale znane, raczej tam wtedy rakiety nie lądowały. A ta przypadłość była dość częsta w tych czasach. Wystarczy wymienić Michała Anioła i Caravaggia. Wszyscy o tym wiedzieli i jakoś to nie przeszkadzało papieżom, kardynałom, biskupom, przeorom itd w zlecaniu obrazów czy polichromii. Ciekawe czy tatko z Torunia o tym wie. Rafael na odmianę był bardzo "prawidłowy".mefistofeles pisze:na moje to on był kosmitą.
- no, niezupełnie da Vinci miał proces o pewnego młodego chłopca...wybronił sie , ale nie było łatwo..Wszyscy o tym wiedzieli i jakoś to nie przeszkadzało (-)
- ha,ha, diablak, to jeden z najprzystojnieszych męzczyzn swojej epoki...szkoda,że "stracony" dla kobiet...bo przystojny niezwykle i swietnie zawsze ubrany...a jakie balangi umiał organizować!harmonijny to i owszem, ale tez nie najmlodszy
- niezupełnie z gminu, i ,że to księzna to plotka...pozostałe rzecz gustu...mnie sie Maja nieubrana podobaNie najmłodsza i w dodatku przy kości. No i ta mina - można się przerazić. Malarzowi, człowiekowi z gminu, księżna imponowała
Taki plan przy beznadziejnej pogodzie i kiepskich warunkach śniegowych?horolezec pisze:Plan był taki – o 4 rano wychodzimy ze schroniska, idziemy przez Ornak, Błyszcz, Kamienistą, Smreczyński, Tomanowy i wracamy Tomanową Przeł