Ukraina - Czarnohora

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
PrzemekP

Post autor: PrzemekP »

świetnie by było, czekam także na relację, zaczyna to już planowac bo co niektórzy znajomi potrzebuja czasu by się "wstrzelić" w wyjazd ... nawet pół roku wczesniej ... no ale takie zycie. Chce tam jechać i tyle :)
psiagwiazda

Post autor: psiagwiazda »

Dobra - zacząłem pisać... - ale tak na poważnie ile tego chcecie??? Bo zacząłem i widzę ze może być dużo na bardzo dużo.

PrzemekP my zaczęliśmy wszystko planować na jakieś 9 miesięcy wcześniej także głównie ze względu na termin, ale także ponieważ była to pierwsza taka moja wyprawa. Choć, niektórzy moi znajomi twierdzą ze po prostu mam nie równo pod sufitem :) ale co mi tam. Lubię jak wszystko jest gotowe za wczasu a później w górach traci się czas tylko na minimum rzeczy a pozostały ma się na podziwianie :):):)
PrzemekP

Post autor: PrzemekP »

poprostu pisz i sie nie ograniczaj :D , możesz pominąc w czym spałeś i jak często zmieniałes bielizne :D .
Aha i oby to tylko nie było w ilościach trylogii ;). Pzdr
psiagwiazda

Post autor: psiagwiazda »

Jakby ktoś był zainteresowany to na tej stronce http://www.mapywig.org jest archiwum map WIG-owskich łącznie ze skanami w dość ciekawej rozdzielczości (300 oraz 600 dpi).
Może to być szczególnie pomocne jak szukamy konkretnych arkuszy, choć w ostateczności można by i to druknąć... choć pewnie koszty były by dość duże....
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

PrzemekP pisze:
2. a jak na te miejsca trafic ?? sa ozakowane hehe
Zacznij od kupienia mapy.
Są na 100 % w sklepie Podróżnika na placu Wolności (teraz taki mały osobny sklepik, przenieśli się z tego dużego, gdzie został sprzęt).

Na współczesnych mapach (np Dimapu) te miejsca są oznakowane.
Ale tak na 100 % to Ci napiszę, jak zerknę na swoją mapę.
PrzemekP pisze: 4. Pjade zkatowic bo ze śląska jestem, myśłe że do przemyśła pociagiem, a potem ... no właśnie co potem ... grupa tak 6 osobowa, brac busa jakiegoś np z Medyki, czy np PKSem z Przemyśla ... bo chyba swoimi samochodami lepiej nie jechać ??
Witaj sąsiedzie !

Bo ja jestem z Chorzowa.

Jechałam pociągiem do Przemyśla, dalej za 2 zł busem na granicę, potem za ok 10 hrywien (ok 6 zl) marszrutką czyli takim busem do Lwowa, potem pociągiem do Worochty i znów busem albo do Żabiego albo można zaczynać od Zaroślaka, albo też od południa od Rachowa.

Koszt mojego dojazdu do Przemyśla to ok 50 zł a dalej do samego celu ok. 25 zł.

Z samochodem miałbyś być może problem gdzie go zostawić.

Pozdrowienia

Basia
ODPOWIEDZ