Wstępna wersja zakłada wyjazd na ok. tydzień w granicach 18-26 sierpnia.
Na razie jest dwóch chętnych: mefisto i ja

To spotkacie tam mojego męża, który jedzie dziś wieczorem z dość dużą grupą z biura "Wierchy".MiG pisze:Czy ktoś byłby zainteresowany wyjazdem na Ukrainę, konkretnie w Czarnohorę?
Wstępna wersja zakłada wyjazd na ok. tydzień w granicach 18-26 sierpnia.
Na razie jest dwóch chętnych: mefisto i ja

My jedziemy w Góry Marmaroskie raptem we czwórkę.mefistofeles pisze:jeśli pojedziemy - we dwóch raczej średnio to widzimy.Basia Z. pisze:A ja 19.08 Wam pomacham zza bliskiej granicy z Farkaula, a 20.08 ze Stoha (jak będzie pogoda).

Ja byłem pierwszy raz w ukr. Karpatach siedem lat temu. Właśnie we dwóch z kumplem żeśmy łazili przez prawie 3 tyg. Szliśmy między innymi wzdłuż granicy UA/RO i gł. grzbietem Czarnohory.mefistofeles pisze: jeśli pojedziemy - we dwóch raczej średnio to widzimy.

Chyba nie doczytałeś - że nie byli tam w końcu.PrzemekP pisze:witam, sorki że tak po czasie ale pytanie ... Mefisto udało sie ??
Ostanio jak zakłądałem taki temat miał być wyjazd i padło ... teraz to planuje ale na własna ręke. Więc mam kilka pytań a nie bede dublował tematów:
1) który miesiąc najlepiej wybrać ?? (czerwiec-wrzesień)
2) czy jest jakiś zakaz rozbijania namiotów czy poprostu bijemy gdzi epopadnie ??
3) czy mozna się zaopatrzyc w jakąs mape z tego terenu ale nie w jęz rosyjskim ??
4) z jakiego transportu najlepiej skorzystać od np. Przemyśla czy Medyki by tam dotrzeć grupą powiedzmy 6-8 osób ??
5) dlaczego mnie tam tak ciągnie ??
2. a jak na te miejsca trafic ?? sa ozakowane heheBasia Z. pisze: 2. Jest zakaz ale jest kilka sensownych dozwolonych miejsc
4. A to zależy skąd jedziesz
Basia