Oczywiście, dlatego właśnie brakuje opcji zarządzania tymi danymi. Chciałbym na przykłąd aby dostęp do wątku na forum o pijanstwie na wycieczkach mieli tylko uczniowie klasy - nie da się. Aby zdjęcie z nowym maybachem widzieli tylko moi znajomi - nie da się etc.Marcin_ pisze:pewnie to dopracują a poza tym internet nie jest zaś taką nowością u nas by nie wiedzieć że w takich serwisach nie podaje się ważnych osobistych danych i innych informacji które w czyiś rękach mogą zaszkodzić.
Lepiej uważać z naszą-klasą
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
nie gryź się ,każdy miał w życiu przynajmniej jedną wesołą wycieczkę ,żaden powód do wstydumefistofeles pisze:Chciałbym na przykłąd aby dostęp do wątku na forum o pijanstwie na wycieczkach mieli tylko uczniowie klasy
daj linka do fury ,bo nie znalazłem ,chociem znajomymefistofeles pisze:zdjęcie z nowym maybachem widzieli tylko moi znajomi
luknij na moje panoramy i galerie
- mefistofeles
-

- Kontakt:
na głównej stronie u góry szeroki banner(nie zawsze), po lewej pasek reklam google, po prawej na dole też bannery. Wiadomo każda tego typu strona potrzebuje reklam bo z czegoś trzeba utrzymać serwery a miesięcznie są to napewno spore koszty dla takiego systemu.Ale to co przeczytałem przedchwilą naprawde szokujekszysiek pisze:Jakich reklam ? To oni wyświetlają jakieś reklamy ? Nie zauważyłem
...Nasza-klasa.pl została przeniesiona do największej w Polsce zachodniej serwerowni zlokalizowanej w piwnicach centrum handlowo-rozrywkowego Stary Browar w Poznaniu (jej klientami są między innymi takie "duże ryby" jak Allegro.pl czy One-2-One S.A.).
Serwis założyło czterech studentów z Wrocławia - Maciek Popowicz, Michał Bartoszkiewicz, Paweł Olchawa (studenci piątego roku informatyki Uniwersytetu Wrocławskiego) i grafik Łukasz Adziński. Studencki portal docenił niemiecki fundusz European Founders (m.in. współwłaściciel europejskiego serwisu aukcyjnego E-bay) i latem ubiegłego roku kupił od chłopaków 20 proc. udziałów. Zarobili ok. 3 mln zł. Analitycy szacują, że portal wart jest ok. 150 mln zł.
Co wy na to
Bzdura lekka ... portal jest wart tyle co praca. A tak naprawde to cokolwiek warta jest w nim tylko baza danych. Jak wycieknie to portal momentalnie straci.Marcin_ pisze:Zarobili ok. 3 mln zł. Analitycy szacują, że portal wart jest ok. 150 mln zł.[/i]
Co wy na to??
Ale skoro ktoś może tyle dać ... to trzeba brać
to nie jest tak. Może w jakiejś prostej stronce gdzie ktoś sobie tam dzierga coś i odwiedza ja kilkadziesiąt osób to może by to przeszło. Ale nie przy tak oficjalnej stronie. Warta jest choćby tej sumy sama domena nasza-klasa.pl. Tak naprawdę adres i sam pomysł jest najważniejszy no 7 milionów zarejestrowanych osób i to normalne. Teraz naprawdę nie jest łatwo uruchomić serwis którego odwiedzi tak ogromna ilość osób.kszysiek pisze:A tak naprawde to cokolwiek warta jest w nim tylko baza danych. Jak wycieknie to portal momentalnie straci.
Rzeczywiście na tej stronie z której wklejałem był błąd z tym 150 ale 15mln zł to i tak nieźle.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
tyle ile już dostali to większość pewnie z nas przez całe życie nie zarobi więc nawet jak by padło są nieźle ustawienia. A napewno nie są głupi i nie zostawią tego sobie samemu. Jakieś nowe funkce dodać. Poza tym to z tym że z czasem się znudzi to takie biadolenie bez sensu. Zawsze będzie zapotrzebowanie na odszukanie dawnych znajomych z klasy czy jakiegoś innego kontaktu i chociażby utrzymanie tak jak w moim przypadku gdy już niedługo skończę studia i nie z każdym zawsze będzie można utrzymać na bieżąco kontakt a tam zawsze będę mógł odnaleźć osobników z mojej grupy.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
wiesz - potega tego serwisu to w tejchwili jego rozwój. Czyli to, że miesięcznie im przybywa(ło) milion nowych userół. Wiadmo - nowy user przejawia większa ciekawość, aktywnośc, więcej reklam zobaczy etc. zytkownik stały to już nie to samo, zagląda rzadzieji tylko tam gdzie chce.
A rozwój naszej-klasy lada moment się skończy - ilośc Polaków jest ograniczona. Oczywiście zawsze można uderzyć na rynek ukraiński (co ostatnio w modzie)
A rozwój naszej-klasy lada moment się skończy - ilośc Polaków jest ograniczona. Oczywiście zawsze można uderzyć na rynek ukraiński (co ostatnio w modzie)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
-
uzależniona
-