Kukuczka
Przejrzałem szybciutko - kurcze wniosek nasuwa się jeden - góry wciągają, nie łatwo zrezygnować, ale respect dla Niego - zawsze miałem o Nim dobre zdanie.
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
-
RARUTKA_GOLDI
-

Udało mi się ją kupić w Krakowie w tunelu pod peronem PKP za parę groszy...Marcin_ pisze:czytałem o nim książkę "Na szczytach świata" polecam, sam czytałem parę razy w odstępach paru lat.
To był prawdziwy człowiek gór...
NAprawdę dobra "rzecz o (...) Kukuczce... O himalaiście dokonującym wyczynów niezwykłych, zawsze z powodzeniem. O góskim szczęściarzu łąknącym przeżyć przygody, pełnym planów i projektów na przyszłość".
Również polecam.
RARUTKA_GOLDI pisze:Udało mi się ją kupić w Krakowie w tunelu pod peronem PKP za parę groszy...Marcin_ pisze:czytałem o nim książkę "Na szczytach świata" polecam, sam czytałem parę razy w odstępach paru lat.
NAprawdę dobra "rzecz o (...) Kukuczce... O himalaiście dokonującym wyczynów niezwykłych, zawsze z powodzeniem. O góskim szczęściarzu łąknącym przeżyć przygody, pełnym planów i projektów na przyszłość".
Również polecam.
Zastanów sie co piszesz...
Kiedys moja siostrzyczka miała w podstawówce konkurs na nowego patrona szkoły. (jak sie te gimnazja tworzyły) Z głupot poleciłem ... Kukuczke. Troszke poopowiadałem, cos doczytała, napisała jakies tam wypracowanie i ... bez konkurencyjnie wygrała zajmując pierwsze miejsce.
Konkurs wygrała ale mimo to szkoła nie została nazwana jego imieniem ... czyzby to miał by byc dla nich jakiś obciach ?? nie kapuje decyzji jury ...
Dla me jest nadal wielkim Polakiem
Konkurs wygrała ale mimo to szkoła nie została nazwana jego imieniem ... czyzby to miał by byc dla nich jakiś obciach ?? nie kapuje decyzji jury ...
Cenzor? Nauczyciel? Mistrz? Guru? Prorok? Oczywiście, aby to było jasne to są to pytania do Manfreda. Kimże jesteś, o Manfredzie, że czujesz się upoważniony do karcenia innych?manfred pisze:RARUTKA_GOLDI pisze:Udało mi się ją kupić w Krakowie w tunelu pod peronem PKP za parę groszy...Marcin_ pisze:czytałem o nim książkę "Na szczytach świata" polecam, sam czytałem parę razy w odstępach paru lat.
Również polecam.
Zastanów sie co piszesz...
Jestem gorszego sortu...
Janek pisze:Cenzor? Nauczyciel? Mistrz? Guru? Prorok? Oczywiście, aby to było jasne to są to pytania do Manfreda. Kimże jesteś, o Manfredzie, że czujesz się upoważniony do karcenia innych?
Dwa miesiące ci zajęło wymyślenie tego???
Ostatnio zmieniony śr 09 sty, 2008 przez manfred, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Witaj Janku!Janek pisze:Cenzor? Nauczyciel? Mistrz? Guru? Prorok? /-/ Kimże jesteś...?
Kukuczka niestety "uwiera" mniejszych...
Takie czasy...
Kilka "środowisk" zdecydowanie lubi go odbrązawiać i musisz się przygotować na ciężki bój. Jakby co, jestem z Tobą.
W Łodzi też jest!staszek pisze:Czy w Waszym mieście jest ulica nazwana : Jerzego Kukuczki ? W wawce jest...
A gdy się wpisze w Google tekst "imienia Jerzego Kukuczki", wyskakuje 16 600 haseł.
Wpisując "ul. Kukuczki" mamy 17 600 haseł.
Życzę każdemu!
No, może... prawie każdemu.
Ostatnio zmieniony śr 09 sty, 2008 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Bo to trzeba nieco pożyć, by góry nauczyły pokory...manfred pisze:jesteśmy świadkami połączenia sił dwóch starszych panów w walce z niepokornym
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek