Takie coś zmajstrowałem [www]....

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Olav

Takie coś zmajstrowałem [www]....

Post autor: Olav »

Po obłożeniu się wszelkiej maści tutorialami, poradnikami itp chwyciłem photoshopa - nadmienię że byłem do tej pory całkowicie zielony w temacie - jak już przebrnąłem przez gafikę to troszku denerwowania się w dreamveawerze i oto efekt (narazie sam szablon, ale wkrotce dopisze co trzeba ;) :

http://konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~olav/mojapasja/
(sronka najlepiej wyglada - bo egoista ze mnie - w 1280-1024, ale w 1024x768 tez ok.)

Jak oceniacie??
Zgredek - o ile jeszcze tu zagladasz, grafika do portalu sie robi ;)

P.S.
Jak już się człowiek troche nauczy, to PS robi sie jakis latwy i przyjemny szybko.....
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

zaraz jakiś webmasterowy ortodoks zarzuci Ci, że zrobiłeś to na tabelkach :D
Awatar użytkownika
Olav

A doleję oliwy zawczasu - co w tym zlego?
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

No Olav... Kiedy Ty zacząłeś myśleć nad tą stroną! Wieki temu.
Fajnie, że coś ruszyło z miejsca. Wygląda ok. Ja się ramek nie czepiam, bo w ogóle się na tym mało znam ;)

Czekam na rozwój strony.
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
cyganeria

Post autor: cyganeria »

No wygląd strony głównej całkiem całkiem :) Musze powiedzieć ze mi się nawet podoba :) czekam na to co będzie dalej :)
(...) Ku przełęczom, Ku wierchom, Ku graniom...
Ja za nią... (...)
ziemir

Kontakt:

Post autor: ziemir »

:) to kiedy mozna zamawiac www?
to sem ja
Awatar użytkownika
Olav

tomek.l już doczytałem i w piersi się biję CSS'y studiując :D

Z tąd też nie robiłem na razie nic z tamtą stronką, bo chce jeszcze grafike trochę pozmieniać a dzis podłubałem sobie troszeczkę w PS w ramach innego projektu, o którym wyżej wspominalem zgredkowi...tyle mi wyszlo narazie:

Obrazek

Ale troszke pracy jeszcze z tą grafiką zostało...no i złożenie tego :D
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Olav

klik

Zmienilem minimalnie grafike...i juz sa teksty....dokonczyc muszę galerie i bedzie w zasadzie gotowe....
Moje Tatry
Awatar użytkownika
pleśniowy

Post autor: pleśniowy »

graficznie jest ładne nawet bardzo ładne
kolorystyka ciemna ale ciepła, teksty czytelne

lecz mam zastrzerzenia...menu jest za plastikowe
KubaR

Post autor: KubaR »

Pewnie byłoby super, ale:

Kod: Zaznacz cały

Not Found
The requested URL /~olav/mojapasja/Zgredek/index.htm was not found on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.28 Server at bydgoszcz.wsinf.edu.pl Port 80
Oraz:

Kod: Zaznacz cały

Not Found
The requested URL /~olav/mojapasja/Mati/index.htm was not found on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.28 Server at bydgoszcz.wsinf.edu.pl Port 80
Kuba
Awatar użytkownika
Olav

Wiem, wiem....miałem wywalić wogole te linki z kodu, bo chlopaki muszą ustalić, co chca tam miec. Dzieki za zainteresowanie :D
Moje Tatry
Awatar użytkownika
cyganeria

Post autor: cyganeria »

Mnie się naprawdę bardzo stronka podoba :) Menu jak dla mnie ok :) pasuje do reszty :) czekam na dalszy rozwój ;)
(...) Ku przełęczom, Ku wierchom, Ku graniom...
Ja za nią... (...)
Awatar użytkownika
Olav

Wstepnie finalna wersja: klik

Galeria do zrobienia w php jeszcze i tak w sumie, to cala grafike chce nowa zrobic...alena razie przyjmijmy, ze jest skonczone ;p

P.S.

No - prawie, bo nie chcialo mi sie czesci z linkami zrobić ;p
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Rafał

Post autor: Rafał »

Bardzo elegancka stronka, ładnie zaprojektowana od strony graficznej... podoba mi się :) Hmmm... może przydałyby się jakieś podpisy do zdjęć w galerii? (niekoniecznie nawet co zdjęcie przedstawia, ale na przykład jakiś własny komentarz)
PS. Zdjęcie z Krywaniem ( http://konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~ol ... /18htm.htm ) genialne! :)
Awatar użytkownika
Olav

Rafał dzieki :D

Co do fotki....przede wszystkim mam niepoprawne szczescie do dobrej pogody ;)
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Olav - tak pięknie napisałeś o Twoim uczuciu do Tatr, że aż mi oczy mgłą zaszły, gdy to czytałam. Tym bardziej, że sama odczuwam to samo, mimo, że moja przygoda z Tatrami zaczęła się inaczej, ale wrażenia i odczucia - te same. Tatry stały się sensem mojego życia , nie potrafię się uwolnić od myśli o nich, i o tym, kiedy znów będę mogła je zobaczyć. Są jak narkotyk, na szczęście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Okazuje się, że niezależnie od wieku można w to wpaść po uszy :) .
A odchodząc od tematu - gratuluję Ci synka - niech się chowa zdrowo i sprawia Ci dużo radości. Ala :) .
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Olav

To się w końcu zebrałem i nowy szablon strony zrobiłem :D

Troszkę to dopieścić, dostawić zdjęcia, dokończyć galerię, w sumie preloader jeszcze zrobić i bedzie ok :D

stara wersja: _klik_

Nowa wersja: _klik_

BTW - długo to trwało, ale po przebojach z grafiką, potem jej kurzeniu się na dysku i przeróbkach silnik portalu już prawie gotowy, grafika zahartowana, domena wykupiona i już niedługo będzie zaczynać w końcu działać....więc jeśli ktoś jest chętny do współpracy (zwłaszcza przy uzupełnianiu zawartości) to zapraszam :d
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Lukas

Post autor: Lukas »

porpaw błąd na pierwszej stronie - kurzyć ma być a nie kużyć na serwerze... i ujży na ujrzy..
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
Olav

;p oj czepiasz się....

...tak na serio, to dzieki...nie puscilem tego przez worda, bo konczylem o 2 w nocy a na rano do pracy dzis musialem przyjsc :/
Moje Tatry
Awatar użytkownika
Olav

Wstępnie-finalna wersja mojej stronki jest już w sieci:

_klik_
Moje Tatry
ODPOWIEDZ