Nowy pomysł władz Zakopanego

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
Lukas

Nowy pomysł władz Zakopanego

Post autor: Lukas »

Normalnie może niedługo uwolnimy się od narzekania na Zakopane - a zresztą zobaczcie Sami.

http://biznes.onet.pl/0,1622684,wiadomosci.html
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem

http://picasaweb.google.co.uk/llukasziola
http://drytooling.com.pl - serwis wspinaczki mikstowej, alpinizmu, himalaizmu
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Pierwsza myśl- bardzo przepraszam za porównanie- getto?

"Głównie pytano zakopiańczyków o usługi z górnej półki, dla bogatych, m.in. o możliwości aktywnego spędzania wypoczynku" druga myśl...Bieszczady

O ile zwisa mi w zasadzie dla kogo będzie Zakopane, albo raczej kogo będzie na nie stać, o tyle ich rozmyślanie nad aktywnymi rozrywkami dla snobów już mnie mocno niepkoi. :x
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

proponuje aktywny wypoczynek w KWB Bełchatów. Do wyboru - jazda quadem po wyrobisku, wspinaczka na hałdę etc.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
heniek

Post autor: heniek »

Iwona pisze:Pierwsza myśl- bardzo przepraszam za porównanie- getto?
Myślisz że odgrodzą Zakopane. Ciekaw jestem czy te elity zadowolą się tylko Zakopanem czy uderzą gdzieś wyżej ;) .
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

e tam, onetowskie pier....
chcieć to sobie mogą :)
heniek

Post autor: heniek »

tomek.l pisze:chcieć to sobie mogą
Niekturzy dla pieniędzy zrobią wszystko ;) .
Awatar użytkownika
Marcin_

Kontakt:

Post autor: Marcin_ »

Mnie i tak nigdy Zakopane noclegowo(itp) nie interesowało
heniek pisze:Ciekaw jestem czy te elity zadowolą się tylko Zakopanem czy uderzą gdzieś wyżej
wątpie by elity chcialy gdzies ciagnac sie po niewygodnych kamienistych szlakach co najwyzej zapełnią wozy do Morskiego Oka. Dla elit szczytem będzie pewnie spacer po Krupówkach i Gubałówka a do Tatr mam nadzieje że nie będą się mieszać z jakimiś "cudnymi" pomysłami.
Jagiellonia w Tatrach

Post autor: Jagiellonia w Tatrach »

heniek pisze:
tomek.l pisze:chcieć to sobie mogą
Niekturzy dla pieniędzy zrobią wszystko ;) .
Którzy ?
No trudno. Trzeba będzie narażać życie i zdrowie na Orlej Śmierci. A że to cenne życie, to je trzeba będzie wysoko ubezpieczyć.
Może to Commercial za tym stoi? Niech ich szlag trafi. Ale nie, to niemożliwe. Więc kto ?
Awatar użytkownika
krakus

Post autor: krakus »

Może niech te Elyty pokryją koszty budowy zakopianki.
kilgor

Post autor: kilgor »

heh, juz widzę jak Kulczyk z Gudzowatym, czy tam innym oligarchą ładują sie do rozklekotanego busa i jadą do Morskiego Oka.
Awatar użytkownika
Janek

Re: Nowy pomysł władz Zakopanego

Post autor: Janek »

lukas_12 pisze:Normalnie może niedługo uwolnimy się od narzekania na Zakopane - a zresztą zobaczcie Sami.

http://biznes.onet.pl/0,1622684,wiadomosci.html
Tiaaaa - dla elity. No to ja się pytam gdzie są parkingi, ulice z porządnymi nawierzchniami, co zamierzają zrobić z smrodem i smogiem, gdzie jest lotnisko. Niech Gąsienica Makowski zanim na drugi raz zacznie gadać takie głupoty to wsiądzie w auto i pojedzie sobie zobaczyć kilka miejscowości górskich, do których trafiają ludzie z dużą kasą i porówna z nimi Zakopane. Psi by zawyli z rozpaczy. Pozatym w dzisiejszych czasach na całym świecie nie ma już takich miejscowości tylko dla "high society", wszędzie jest wymieszane.
Ale to nieważne - oni tam wszyscy na spotkaniu z panem starostą na czele byli spici w cztery dupy o ile nie na chaju. O takich rzeczach to można sobie pomyśliwać w marzeniach bo marzyć każdemu wolno ale kto to widział gadać i to przy dziennikarzach. Z jakiej partii jest ten Gąsienica Makowski. Gdybym był szefem tej partii to bym go z niej natychmiast wylał. Nie za pomysł ale za głupotę.

Idiota i tyle.
Awatar użytkownika
Ewcia

Post autor: Ewcia »

mefistofeles pisze:proponuje aktywny wypoczynek w KWB Bełchatów. Do wyboru - jazda quadem po wyrobisku, wspinaczka na hałdę etc.
To nie hałda - tylko zwały.
A byłes kiedykolwiek w Bełchatowie?
Jagiellonia w Tatrach

Post autor: Jagiellonia w Tatrach »

kilgor pisze:heh, juz widzę jak Kulczyk z Gudzowatym, czy tam innym oligarchą ładują sie do rozklekotanego busa i jadą do Morskiego Oka.
Nie ta półka, oni tylko w Karakorum (Himalaje są zbyt pospolite).
Takich nie ma szans pozyskać. Może Cupiał z Myślenic darzony sentymentem da się jeszcze raz w życiu skusić na szarlotkę.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

hmm...mam rozumieć, że Zakopane stanie się dla ELYT wtedy gdy ceny wszystkich usług strasznie wzrosną..?? czy może będą sprawdzali stan kont osób przyjeżdżających..?? Paranoja lekka...
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

Janek pisze:No to ja się pytam gdzie są parkingi, ulice z porządnymi nawierzchniami, co zamierzają zrobić z smrodem i smogiem,
za to jest aqapark,a smród spuszczają niżej :x

Janek pisze:gdzie jest lotnisko
w Nowym Targu :D
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

ruda pisze:hmm...mam rozumieć, że Zakopane stanie się dla ELYT wtedy gdy ceny wszystkich usług strasznie wzrosną..?? czy może będą sprawdzali stan kont osób przyjeżdżających..?? Paranoja lekka...
To ma, Ruda, swoje zalety. Np. poderwiesz jakiegoś saudyjskiego księcia co przyjedzie do Zakopanego na luksus jazdy busikiem na Palenicę. Ci bogacze są tak zdegenerowani, że lubią łączyć luksus z prymitywem. Prymitywem będzie ten busik i ta furka konna a luksusem słowiańskie, rudowłosę dziewczę. Każdy arabski petromilioner tylko o tym marzy. Tylko będziesz się musiała nauczyć tańca brzucha aby rozkosznie pląsać przed Twoim panem i władcą. :))
MiG

Post autor: MiG »

mefistofeles pisze:proponuje aktywny wypoczynek w KWB Bełchatów. Do wyboru - jazda quadem po wyrobisku, wspinaczka na hałdę etc.
A już myślałem, że powiększanie wyrobiska :))
MiG

ruda pisze:hmm...mam rozumieć, że Zakopane stanie się dla ELYT wtedy gdy ceny wszystkich usług strasznie wzrosną..?? czy może będą sprawdzali stan kont osób przyjeżdżających..?? Paranoja lekka...
I właśnie dlatego się nie stanie i ten cały pomysł jest idiotyczny jako idea, nie mówiąc o próbach jej realizacji.
Bo to by oznaczało, że Z jest dla stosunkowo wąskiej grupy ludzi. A reszta co? Won poza rogatki? Przecież każdy przyjezdny mniej to mniejszy zarobek. To co, mają się dochodu pozbawiać?
Że niby Z miałoby być wypromowane na "kurort dla elit"? Bez szans, przy obecnie powszechnej znajomości tego miejsca (bym powiedział, że jest to jedno z lepiej znanych miejsc/miast w Polsce). I tak będą ludzie tu przyjeżdżać a miejscowi i tak będą im kwatery wynajmować.
Marcin_ pisze:
heniek pisze:Ciekaw jestem czy te elity zadowolą się tylko Zakopanem czy uderzą gdzieś wyżej
wątpie by elity chcialy gdzies ciagnac sie po niewygodnych kamienistych szlakach co najwyzej zapełnią wozy do Morskiego Oka. Dla elit szczytem będzie pewnie spacer po Krupówkach i Gubałówka a do Tatr mam nadzieje że nie będą się mieszać z jakimiś "cudnymi" pomysłami.
Hmm, a ciekawe o jakich elitach jest tu mowa? Bo się zaraz okaże że ta "grupa docelowa" to z elitami niewiele ma wspólnego.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Janek pisze:Prymitywem będzie ten busik i ta furka konna a luksusem słowiańskie, rudowłosę dziewczę. Każdy arabski petromilioner tylko o tym marzy. Tylko będziesz się musiała nauczyć tańca brzucha aby rozkosznie pląsać przed Twoim panem i władcą.
Janku to był zamach na moje życie..czytając to prawie udławiłam się kęsem pieczywa ryżowego...oj poniosła Cię wyobraźnia poniosła :P
MiG pisze: właśnie dlatego się nie stanie i ten cały pomysł jest idiotyczny jako idea, nie mówiąc o próbach jej realizacji.
Bo to by oznaczało, że Z jest dla stosunkowo wąskiej grupy ludzi. A reszta co? Won poza rogatki? Przecież każdy przyjezdny mniej to mniejszy zarobek. To co, mają się dochodu pozbawiać?
no więc właśnie...bo wiadomo, że gdy pojawiają się podziały...pojawia się też bunt...nic dobrego by z tego nie wyszło....
MiG

ruda pisze: no więc właśnie...bo wiadomo, że gdy pojawiają się podziały...pojawia się też bunt...nic dobrego by z tego nie wyszło....
Hehe, każdy rozpatruje swoją "działkę" :) Ekonomia, psychologia...
A ten starosta jest liderem lokalnego ugrupowania "Jedność Tatrzańska". LOL
ODPOWIEDZ