Najlepiej wyposażeni ......... jakich udało nam się spotkać

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

niech i tak się stanie
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

pajakt pisze:nie uważam, żebym dał ciała
pajakt pisze:mogę przyznać, że wątek nadaje się do skasowania
cóż, sam sobie dałeś dupy, sam z sobą toczysz bój wewnętrzny, raz wątek jest super, raz do skasowania, ja tylko skromnie Ci pokazuję, że czas najwyższy się czegoś zacząć trzymać, miast jak wiatrak zmieniać zdanie i jak ostatnia cipa nie umieć bronić własnych uczynków.
"Jarosław Kaczyński ugryzł żubra w dupę i to czyni go postacią historyczną."
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

KubaR pisze: To już byś się na miły bóg do tego nie przyznawała..... nawet w imieniu Belfegora i zamierzchłych czasów. Bo i u nas podobnież (vide dyskusja na Brytanie) wybijają...
Brytana czytuję z rzadka, a czasy były rzeczywiście bardzo zamierzchłe.

Pozdrowienia

Basia
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Wydaje się ,że nie w tym problem ,co kto ma i nosi ,ale gdzie i w jaki sposób tego używa.
Widziałem gościa na OP z parasolem i mu zazdrosciłem ,bo lało równo ,kurtka co prawda nie przemakała ,ale zimne strumyki po kolanach też do przyjemności nie należą ,a człowiek w trudniejszych miejscach wsuwał parasol do szlufki z boku plecaka ,w łatwiejszych wspinał się jednorącz. I co? szpan ,niewiedza ,czy wprost przeciwnie lata praktyki???
Najgorszy rzeczywiście bezsens ,jaki widziałem ,to na przełomie czerwca i lipca po małosnieznej zimie w upalny dzień dwu młodzieńców w slipach ,ale w skorupach na nogach i po parze czekanów lodowych na plecakach
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

pajakt pisze:Jeśli wątek jest bez sensu najprościej poprosić admina o skasowanie.
Fakt - trochę niefortunnie zabrzmiałeś w pierwszym poście tego wątku, bo ironizując z "klapków", siebie automatycznie postawiłeś w roli górskiego wymiatacza, który wyszydza "wyekwipowanych inaczej". A wymiataczem górskim prawdopodobnie nie jesteś. I ten kontrast zabolał niektórych tubylców forumowych. Generalnie nie powinno się szydzić z ludzi, ale już piętnować ich zachowania - jak najbardziej.
Nie widzę jednak powodu, żeby ten wątek gdziekolwiek przesuwać lub kasować. Wszak uczy także pokory i dystansu. Porusza jeden z wielu górskich problemów, więc można o tym dyskutować, czemu nie? A jak się komu nie podoba, to niech powie co ma do powiedzenia i wyp...
8)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Mariusz pisze:siebie automatycznie postawiłeś w roli górskiego wymiatacza, który wyszydza "wyekwipowanych inaczej"
Autentyczni "wymiatacze" na ogół są bardzo tolerancyjni dla kiepsko wyekwipowanych. Nie powiem kim są ci mało tolerancyjni.
Jestem gorszego sortu...
Endrju

Post autor: Endrju »

Janek pisze:Autentyczni "wymiatacze" na ogół są bardzo tolerancyjni dla kiepsko wyekwipowanych
To jest bardzo prawdziwe zdanie, nieraz zdarzyło mi się słyszeć porady na szlaku dla tych 'gorzej' przygotowanych.

Na przykład w przypadku gdy facet już w sile wieku wybrał się na Szpiglasową przełęcz nie dość, że bez odpowiedniego obuwia ( wrzesień = śnieg) , to też w samiutkim sweterku bez jakiejkolwiek ochrony przeciw załamaniopogodowej ;) Turyści radzili mu żeby się wrócił , gdy porady nie dały skutku turysci schodzący informowali tych co wchodzą o takim osobniku i żeby zwracali na niego uwagę żeby nie było nieszczęścia.

Pozdrawiam.
http://www.garnek.pl/endrjukiel <--- zajrzyj i zobacz moją galerię.
Jagiellonia w Tatrach

Post autor: Jagiellonia w Tatrach »

Na Istrii, w Vallalcie można sobie pospacerować po górkach leżących tuż nad morzem, WYPOSAŻONYM jedynie w jakiekolwiek obuwie albo i bez, jak kto woli. Inny strój jest niewskazany.
Na szczęście, jak dotąd wszyscy napotkani dostosowali się do tej reguły, więc kompromitujacych zdjęć nie będzie. :P
Awatar użytkownika
Janek

Jagiellonia w Tatrach pisze:Na Istrii, w Vallalcie można sobie pospacerować po górkach leżących tuż nad morzem, WYPOSAŻONYM jedynie w jakiekolwiek obuwie albo i bez, jak kto woli. Inny strój jest niewskazany.
Interesujące. Podejrzewam, że wprowadzenie takiego wymogu by dość skutecznie zlikwidowało problem nadmiernego ruchu na niektórych tatrzańskich szlakach. Niestety klimat...

PS.
Ewentualny wzrost ilości podglądaczy by się skończył po kilku dniach.
Jestem gorszego sortu...
pajakt

Post autor: pajakt »

Mariusz pisze:trochę niefortunnie zabrzmiałeś w pierwszym poście tego wątku, bo ironizując z "klapków", siebie automatycznie postawiłeś w roli górskiego wymiatacza, który wyszydza "wyekwipowanych inaczej". A wymiataczem górskim prawdopodobnie nie jesteś. I ten kontrast zabolał niektórych tubylców forumowych. Generalnie nie powinno się szydzić z ludzi, ale już piętnować ich zachowania - jak najbardziej.
Nie widzę jednak powodu, żeby ten wątek gdziekolwiek przesuwać lub kasować. Wszak uczy także pokory i dystansu. Porusza jeden z wielu górskich problemów, więc można o tym dyskutować, czemu nie? A jak się komu nie podoba, to niech powie co ma do powiedzenia i wyp...
8)
Dziękuję bardzo Mariusz:) Jak się okazuje są ludzie którzy zrozumieli - mimo, że (przyznaję) nie wyjaśniłem dokładnie, o co mi chodziło. Myślałem, że nie trzeba. Jak się okazuje są ludzie, którzy pojmują nie tylko to co czarno na białym.
Awatar użytkownika
Janek

@Pajakt - Kończ waść, wstydu oszczędź.
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

pajakt pisze:Jak się okazuje są ludzie, którzy pojmują nie tylko to co czarno na białym.
Bo my nie damy sobie wmówić, że czarne jest czarne, a białe jest białe! ;)
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Ja się tylko zastanawiam ,w jaki sposób Pajakt może czynnie funkcjonować (a funkcjonuje) na forach poświęconych humorowi i dowcipom?? ,chyba raczej jako obiekt ,niż podmiot :(
ODPOWIEDZ