Najlepiej wyposażeni ......... jakich udało nam się spotkać

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
pajakt

Post autor: pajakt »

tomtom pisze:wysu-jaka? o czym pan do mnie rozmawiasz?
wysublimowany «będący wyrazem wysokiego poziomu artystycznego lub umysłowego»
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2540886

Ucz się chłopie ucz, bo ja wiecznie żyć nie będę.
pajakt

gb pisze:Toż to klasyczny przejaw komplesku...
Być może turyści/wycieczkowicze/taternicy/samobójcy podobni do tych widocznych na zdjęciu - zwrócili Koledze uwagę na niewłaściwość zachowania na szlaku, weszli szybciej tam gdzie On się męczył, etc...

Tak bywa...

pozdrawiam
gb 8)
Tak. Właśnie tak było. Gratuluję diagnozy.
Ja tak zawsze, jak dostanę baty w realu, to zaraz szukam odpowiedniego forum. I huzia na Józia... Taki już jestem sprytny.
Jędrek

Post autor: Jędrek »

Ale o co chodzi,o te dwie tony węgla z wczoraj?
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

pajakt pisze:w formie do jakiej przywykli biali, cywilizowani ludzie
Semici kwalifikują się do białych? A semici głosujący na kaczory kwalifikują się do cywilizowanych? Pewnie, że nie. Fakt, iż pod wpływem tego co napisałem zmieniłeś tytuł wątku wskazuje, że niezależnie od poziomu pigmentacji oraz cywilizowania, w jakimś stopniu argumenty uwzględniłeś. Wstyd, proszę pana, to jest skandal, wstyd i oszustwo, uwzględnianie tego co mówią nie do końca biali buszmeni.
"Jarosław Kaczyński ugryzł żubra w dupę i to czyni go postacią historyczną."
pajakt

HAHA! Wiedziałem, że tak zareagujesz! Zachowaj te przedszkolne prowokacyjki na inną okazję.

Tytuł zmieniłem, ale nie wiem dlaczego uważasz, że pod wpływem tego co napisałeś. Może trochę... Chociaż nie, nie wydaje mi się. Przecież Ty nie pisałeś nic o tytule. Używając języka z prawie samego dna rynsztoka (może tylko przez chwilę, ale jednak) próbowałeś jedynie uczyć mnie kultury tłumacząc jak niewłaścią jest sama idea wątku i jakim to zerem jestem ja sam. Wybacz, ale jeśli nawet ze mną jest coś nie w porządku, to za takiego nauczyciela dziękuję. Serdecznie.
Odnośnie tytułu były dwa czy trzy głosy, które uwzględniając, zamieniłem "taterników" na "samobójców", a potem na kropki. Po to, żeby każdy mógł sobie pomyśleć co zechce. Może mi oczy szwankują, ale wybacz, w Twoich postach nic na ten temat nie znalazłem. Jeśli coś przeoczyłem to mnie popraw, proszę.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

tomtom pisze:BTW, Elewator 16.00?
Byłem wczoraj i się nalatałem ostro, a że byliśmy jedynymi co się wspinali z dolną to wzbudzaliśmy spore zainteresowanie...raz mnie ktoś nawet po locie zapytał - "Boże, żyjesz?" :))
pajakt

Wszystko to prawda, ale czy zauważyłeś, żebym bronił tego wątku? Jak do tej pory trwa tu tylko bezefektywna pyskówka (co prawda, to prawda) z Tomtomem, Który Wie Wszystko Najlepiej. A trwa dlatego, że tomtom jest niegrzeczny, chamski i zarozumiały.
Jeśli wątek jest bez sensu najprościej poprosić admina o skasowanie. I tyle. A jeszcze lepiej autora przekonać, że nie ma racji, podkreślam: przekonać. I to chyba Ci się nawet gb udało. A następnie zignorować wątek (jeśli się tego nie zrobiło na samym początku) wyrażając tym samym swoją opinię o nim.
Awatar użytkownika
tomtom

horolezec pisze:byliśmy jedynymi co się wspinali z dolną to wzbudzaliśmy spore zainteresowanie
horolezec, prosze Cie...
pajakt pisze:Tytuł zmieniłem
fakt
pajakt pisze:nie wiem dlaczego uważasz, że pod wpływem tego co napisałeś.
bo zmieniles po erupcji mojej tfurczosci?
pajakt pisze:Może trochę
czyli jednak...
pajakt pisze:Chociaż nie, nie wydaje mi się. Przecież Ty nie pisałeś nic o tytule.
nie no skad. pisalem o watku jako calosci, ktora tworzy a) zawartosc, b) tytul.
pajakt pisze:Używając języka z prawie samego dna rynsztoka
E tam. Przecież Cie nie nazwalem zakompleksiona pierdola. Choc z drugiej strony, w pewnym sensie zrobil to gb, z ktorym mamy w znakomitej wiekszosci spraw zbiezne poglady, z wyjatkiem polityki oraz kwestii koniecznosci rejestrowania kazdego wniesienia na teren TPN altimetru :P

W moich postach nie znajdziesz nic o mysleniu, no badzmy powazni.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

tomtom pisze:horolezec napisał(a):
byliśmy jedynymi co się wspinali z dolną to wzbudzaliśmy spore zainteresowanie

horolezec, prosze Cie...
Wersje są dwie:
1. Byłeś wczoraj w Elewatorze i mnie obserwowałeś z ukrycia.
2. Sądzisz, że tam przychodzą tylko i wyłącznie ludziska w pełni uświadomieni na czym polega asekuracja o której pisałem (w zasadzie bardziej te loty wzbudzały zainteresowanie tak naprawde)

A żeby już nie ciągnąć dalej procesów domyślnych to dokończ zdanie:
Napisałem:
tomtom pisze:BTW, Elewator 16.00?
gdyż...................
Awatar użytkownika
tomtom

1. pudlo
2. pudlo

po prostu nie lansuj sie lotami, chyba ze jest to planowany trening psychy (i dynamicznego wylapywania). nie uchodzi przyzwoitemu wspinaczowi lansowac sie odbiorem prowadzenia drog na panelu wsrod przecietnych weekendowych klientow Elewatora. nie wiem jak Ty, ale ja na panelu staram sie nie latac prowadzac, szkoda mi liny.
horolezec pisze:gdyż
skonczyli się partnerzy.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

tomtom pisze:nie lansuj sie lotami
No bardzo śmieszne! Tak jakby mi się podobało to latanie...Żaden lans to był tylko przecenienie własnych możliwości bo ja akurat jestem na tyle przeciętny we wspinaniu, że po 3-4 h ręce mam jak z waty, a zostało nam jeszcze dużo czasu i chciałem coś łatwego jeszcze zrobić. Skończyło się lotem na dobrych chwytach, więc uwierz mi -nie byłem z siebie dumny!
tomtom pisze:nie wiem jak Ty, ale ja na panelu staram sie nie latac prowadzac, szkoda mi liny.
No tak, tak, właśnie. Wątpie, żeby ktokolwiek się starał latać, a liny to faktycznie szkoda, więc jak poczułem że osiągnąłem już max swojej przeciętności to dałem sobie spokój.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

tomtom pisze:skonczyli się partnerzy.
Jak się chcesz wspinać z takim cieniasem jak ja to git ;) Na miejscu jestem, więc luz, gleby nie zaliczysz :))
Awatar użytkownika
tomtom

jak tak to ok
nawiasem mowiac, nie takie rzeczy przecietny wspinacz elewatora mial okazje zobaczyc :)
jutro pasuje?
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

horolezec pisze:Jak się chcesz wspinać z takim cieniasem jak ja to git
Widzę, że Horolezec ma pietra :P
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

andy67 pisze:Mnie szczerze mówiąc zwisa kto, gdzie i jak ubrany czy wyposażony chodzi w Tatry. Byle nie śmiecił, nie darł ryja bez istotnego powodu, nie rzucał co chwila k... czy ch... itp.
O, mój ulubiony temat. Wciąż wychodzi na różnych forach jak Feniks z popiołów.
Moje zdanie jest takie jak przytoczone wyżej. Co mogę jeszcze dodać - ano to, że co czas jakiś osobnik, który zostawił nieco a raczej sporo grosza w właściwym sklepie i wybiera się uzbrojony w te cudeńka na Świnicę jakby to był co najmniej Pik Lenina, zauważa po drodze stworzenia boże jakby tak nie wyekwipowane a raczej w ogóle nie wyekwipowane. A jednak, to bezczelne "klapkowe" towarzystwo "śmiało" wejść na tą Świnicę (czy coś innego), teraz schodzi i kurde, jakoś się nie zabiło. No i wtedy osobnik ten, o którym była mowa na wstępie na samo przypomnienie cyfr na paragonach doznaje uczucia żalu tak wielkiego, że od razu zakłada wątek na jakimś forum.
Ku pocieszeniu naszych chłopców (i nie tylko chłopców, dziewczyn też) mogę napisać, że na każdym forum, na którym zdarzyło mi się umieścić podobny temu tekst (ostatnio na cmentarnym e-tatry) natychmiast zrywa się do boju kilku nawiedzonych mężów z gatunku "prawdziwy turysta" i leje mnie po tyłku co mnie niepomiernie bawi bo nie ma nic śmieszniejszego jak faceci mnie przekonują do noszenia odpowiednich butów i nawet podają marki a ja z uporem piszę - "a ja tam wolę w sandałkach".
No to kto się bierze do przylania mi w tyłek, tutaj tym razem?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

a masz!
Obrazek
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

A tak przy okazji - czytałem ostatnio "Górala z Wilna" i stało tam napisane że autor (niejaki Cywiński) preferuje w górach adidaski.

Nie daj Bóg by go jakiś górski ortodoks spotkał gdzieś wyżej. ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
tomtom

Na przyklad pajakt? Wyobrazam sobie triumfalnie zamieszczone zdjecie z podpisem "nieodpowiedzialny starzec nieswiadomy zagrozen zywcuje w adidasach i pumpach Gran Koscielcow" :D
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

A cóż złego jest w adidaskach na vibramie? :)
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
tomtom

Smolik, nie rozmydlaj tematu. Chesz pogadac o adidaskach, zaloz sobie nowy watek.
ODPOWIEDZ