Nocleg w Murowańcu
Obie czyszczą w chwili obecnej.
W niedzielę ostatnią ja poszedłem do tej od okna tylko zanim pociągnąłem ze sznureczek zdążyłem zbiec.
Kumpel był w tym obok i małą kąpiel zaliczył.
Jadnak w tym od okna jest mocniejsze cisnienie.
Damskie też myją buty, wiem to od swojej połówki.
Pewna pani w kwiecie wieku i kwiecistej sukience zrobila sobie male "pranie" pod spluczką.
W niedzielę ostatnią ja poszedłem do tej od okna tylko zanim pociągnąłem ze sznureczek zdążyłem zbiec.
Kumpel był w tym obok i małą kąpiel zaliczył.
Jadnak w tym od okna jest mocniejsze cisnienie.
Damskie też myją buty, wiem to od swojej połówki.
Pewna pani w kwiecie wieku i kwiecistej sukience zrobila sobie male "pranie" pod spluczką.
"Przyjaciela nie opuszcza się nawet wtedy, gdy jest już tylko bryłą lodu"
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Dokładnie ta!staszek pisze:Jak dobrze pamietam to tak od okna czysci buty jak pucybut : )
Reszta jest mniej "aktywna", choć i tam można się nieco zdziwić. To pewnie wynik układu średnic rur i bliskości hydrofora.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
Też tam byłem w niedzielę ok. godz. 16 ... z tą różnicą że korzystałem z tej od strony drzwi i teraz nie wyobrażam sobie ciśnienia w kabinie od okna tym bardziej że już w drugiej wydawało mi się ono dość obfite ... no chyba że był to odgłos Siklawy zza oknahairy pisze:W niedzielę ostatnią ja poszedłem do tej od okna tylko zanim pociągnąłem ze sznureczek zdążyłem zbiec.
Jadnak w tym od okna jest mocniejsze ciśnienie.
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
To okno nie wychodzi na Siklawę, a na Świstówkę.momasz pisze:... no chyba że był to odgłos Siklawy zza okna
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek
mnie to nie spotkało mimo że tam pierwszy raz korzystałem z tej ubikacjihairy pisze:Każdemu przynajmniej raz w życiu buty tam umyło, i na przyszłośc zapamięta.
Jak to temat wc potrafi się rozwinąć
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Nie ma się o co spierać, ale weź dobrą mapę i sprawdź - to kawał drogi i niezła "kupa kamieni" pomiędzy. Już szybciej usłyszysz tam Siklawę Buczynową - ona jest znacznie wyżej. Jest jeszcze Zadni Litworowy Potok i to właśnie na jego odgłosy bym stawiał przy roztopach.momasz pisze:Aha, racja, ale podejrzewam, że jakiś decybel odgłosu Siklawy przez to okno usłyszeć można ;] tym bardziej po ostatnich roztopach odgłos naszego wodospadu wydawał się być donośniejszy...
A największe prawdopodobieństwo w niedzielę to... odgłosy z innych kabin.
Mundek
Mundek
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Był już taki:SMOLIK pisze:No niezły temat.
"Defekacja w tatrzańskich schroniskach"
viewtopic.php?t=767&start=0
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Źródło - http://www.murowaniec.e-tatry.pl/tomek.l pisze:W zwiazku z zaplanowanym remontem schroniska, w terminie 11-16/17 listopada 2007r. nie udzielamy zadnych noclegów. Za utrudnienia przepraszamy.
Mundek
Mundek
Spędziłem w listopadzie w Murowańcu 6 dni. Był plus - cena noclegu 25 zł ( ma być do końca roku z wyjątkiem najbliższego weekenda ). Były minusy - największy to panienka za baru. Wygląda wręcz ... porażająco
. Nie muszę pisać o stosunku do kupujących. Mimo jej wieku kojarzy mi się z "babami ze Społem"
.
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Zdjęcie...!!?Łukasz t pisze:Spędziłem w listopadzie w Murowańcu 6 dni. Był plus - cena noclegu 25 zł ( ma być do końca roku z wyjątkiem najbliższego weekenda ). Były minusy - największy to panienka za baru. Wygląda wręcz ... porażająco![]()
. Nie muszę pisać o stosunku do kupujących. Mimo jej wieku kojarzy mi się z "babami ze Społem"
.
No i może opisz, co masz do tego "stosunku".
Tu nie zaglądają jasnowidze, a w każdym bądź razie nie sami...
Bo widzisz... ja nijak nie mogę pojąć, że tak kiepskich doświadczeń ze schronisk jeszcze nie mam pomimo wieku i lat łazikowania, powiedzmy... sporych.
Mundek
Mundek
Skoro te lata są "spore" to na pewno pamiętasz "miłą opryskliwość" obsługi Społem ?Zygmunt Skibicki pisze:pomimo wieku i lat łazikowania, powiedzmy... sporych.
Dziwne "pomyłki" przy wydawaniu reszty; ploteczki z koleżankami podczas gdy kolejka stoi w najlepsze; aroganckie odzywki przy prośbie pożyczenia płynu do mycia naczyń. Dla mnie to wystarczy. Dla Ciebie może nie - może gruboskórny
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Skoro te lata są "spore" to na pewno pamiętasz "miłą opryskliwość" obsługi Społem ?[/quote]
Ja wcale nie mam zamiaru nikogo bronić. Tym bardzie całkowicie zaocznie bez znajomości faktów.
W Społem też byli ludzie, ludziska i... ludkowie. Wcale nie Społem dałbym zresztą jako przykład arogancji "zaladowej". Były jeszcze gorsze...
Ale może jest i tak, że po prostu wzbudzam sympatię...
Albo najzwyczajniej w świecie mam szczęście lub tylko brak pecha do takich "kwiatków".
Nie przyszły ci takie rozwiązania do głowy?
Zdawkowe opisy zachowań obsługi, które przytaczasz są oczywiście naganne i nie wiem czy bym ścierpiał bez jakiejś cierpkiej uwagi. Dlatego zresztą prosiłem o bliższe szczegóły - bez nich trudno było cokolwiek powiedzieć.
Pytam poważnie, bo gdy mi czegoś takiego w schronisku braknie, proszę o użyczenie. Wszak trudno sobie wyobrazić w takim wypadku zwrot pożyczonego.
Ja wcale nie mam zamiaru nikogo bronić. Tym bardzie całkowicie zaocznie bez znajomości faktów.
W Społem też byli ludzie, ludziska i... ludkowie. Wcale nie Społem dałbym zresztą jako przykład arogancji "zaladowej". Były jeszcze gorsze...
Może...Łukasz t pisze:Dziwne "pomyłki" przy wydawaniu reszty; ploteczki z koleżankami podczas gdy kolejka stoi w najlepsze; aroganckie odzywki przy prośbie pożyczenia płynu do mycia naczyń. Dla mnie to wystarczy. Dla Ciebie może nie - może gruboskórny jesteś ?
Ale może jest i tak, że po prostu wzbudzam sympatię...
Albo najzwyczajniej w świecie mam szczęście lub tylko brak pecha do takich "kwiatków".
Nie przyszły ci takie rozwiązania do głowy?
Zdawkowe opisy zachowań obsługi, które przytaczasz są oczywiście naganne i nie wiem czy bym ścierpiał bez jakiejś cierpkiej uwagi. Dlatego zresztą prosiłem o bliższe szczegóły - bez nich trudno było cokolwiek powiedzieć.
Jak się "pożycza" płyn do mycia naczyń?Łukasz t pisze:...aroganckie odzywki przy prośbie pożyczenia płynu do mycia naczyń
Pytam poważnie, bo gdy mi czegoś takiego w schronisku braknie, proszę o użyczenie. Wszak trudno sobie wyobrazić w takim wypadku zwrot pożyczonego.
Mundek
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Chyba trochę źle mnie odebrałeś. Ja wcale nie chcę polemizować. Chodziło mi tylko o bardziej dokładne opisanie problemów, na które się nadziałeś, bo to akurat może być dobrym wyznacznikiem dla każdego, kto jeszcze tam nie był, a ma zamiar.Łukasz t pisze:Najbliższy nocleg planuje albo w Morskim lub w 5 Stawach. Murowańca dość
Wcale też nie będę nikogo do nocowania w Murowańcu namawiał - im mniej tam ludzi, tym łatwiej znajdzie się coś dla mnie i moich znajomych. Każdy tatromaniak ma swoje bardziej i mniej lubiane miejsca pobytowe i noclegowe. Warto zatem mieć pełne spektrum: co, gdzie, za ile... Przy okazji, jak już skosztujesz innych schronisk, napisz może, jak ci się gdzie podobało, albo i nie podobało, ok?
Nie jest wszak tajemnicą, że obsługa niektórych schronisk "grzebie" po forach w poszukiwaniu rzeczowych uwag o swych obiektach. Konkretne uwagi traktują zwykle bardzo poważnie, lecz jeśli zarzuty są "tak sobie chlapnięte", po prostu je olewają. Prawdę mówiąc, wcale im się nie dziwię.
A co do puryzmu...
Przecież się nie znamy. Wiemy o sobie jedynie tyle, ile wynika z napisanych postów. Stąd dość ważne, by napisany tekst był możliwie precyzyjnie sformułowany i całkowicie jednoznaczny. Najwięcej nieporozumień, ba... awantur nawet na forach wynika z różnego rozumienia zdawkowych zdań napisanych "lekką ręką".
Przepraszam, że się czepiam znaczenia poszczególnych słów, ale zapewniam, że intencje miałem i mam dobre, a już na pewno nie dążę do jakiejś awantury.
Mundek
Mundek