Koncerty

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

MaŁa mySzA pisze: PS - Oj, jak mnie dawno tutaj nie było. (:
witamy ponownie :)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
MaŁa mySzA

Post autor: MaŁa mySzA »

mefistofeles pisze:
MaŁa mySzA pisze: PS - Oj, jak mnie dawno tutaj nie było. (:
witamy ponownie :)
Nie ma to, jak ciepłe przywitanie. Dziękuję. :):) 8)

Kto jeszcze wybiera sie do Chorzowa?! :think:
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

MaŁa mySzA pisze:JESZCZE nie ma.
Już ma. :)
Luki

Post autor: Luki »

No to jeszcze trzeba tylko zwerbować Jurka i stara wiara się zmaterializuje ;)

Ps. No, nareszcie się odezwaliście (mam nadzieję że to tendencja stała) :) to kiedy zlocik w Tatrach ?? :)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Oj brakuje mi "starej" ekipy forumiowej. Pozdrawiam serdecznie :)
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
MiG

Post autor: MiG »

Tool znowu w Polsce!
Koncert w Katowicach 12 sierpnia w ramach Metal Hammer Festiwal
(środek wakacji, więc trochę cieżko już teraz deklarować obecność :-/)
http://www.bankier.pl/pogodzinach/15772 ... -2007.html
MiG

Apocalyptica, 2007.11.03, godz. 19:00, Warszawa, Progresja
Apocalyptica, 2007.11.04, godz. 19:00, Wrocław, WZ
MaŁa mySzA

Iwona pisze:Oj brakuje mi "starej" ekipy forumiowej. Pozdrawiam serdecznie :)
Mi też brakuje.. Oj brakuuuje. :(
MaŁa mySzA

MiG jak tam wrażenia po koncercie z 13ego czerwca?!
Kurde szkoda, że się nie zobaczyliśmy.
Miałam cichą nadzieję na spotkanie.
Ale tak to jest jak mysza wskoczyła w tłum pod sceną to ciężko było jej wyjść. :D 8)

Ja chcę jeszcze raaaaz! :(
MiG

No dobra, parę słów o chorzowskim koncercie.
Na początek wystąpił zespół Gutierez, który wygrał konkurs na supportowanie Pearl Jamu. Chłopaki dopiero zaczynają "prawdziwe" granie, wydali bodajże jedną płytę. Wszystko przed nimi. Pograli z pół godziny, pewno trochę stremowani dużą publicznością. Ciężko coś więcej napisać, zwłaszcza że weszliśmy jak już grali :)

Potem nadszedł czas na Comę. Szczerze mówiąc trochę więcej sobie po nich obiecywałem. Oczywiście jak każdy support mieli zredukowane nagłośnienie, co trochę przeszkadzało w stworzeniu dobrej atmosfery (zresztą, cały ten koncert był jak dla mnie za cichy, aż do PJ włącznie). Myślę, że Coma lepsze wrażenie by zrobiła grając w mniejszej hali (zatem wszystko przede mną).
Zestaw piosenek bardzo fajny – miks z obu albumów, po 4 z każdego: 1.Pierwsze Wyjście Z Mroku, 2.Chaos Kontrolowany, 3.Tonacja, 4.System, 5.Skaczemy, 6.Spadam, 7.Ostrość Na Nieskończoność, 8.Schizofrenia. Wokalista mógłby jakoś bardziej nawiązać kontakt z publicznością, ale może taki mają styl?

Linkin Park to może nie jest moja ulubiona muzyka, ale jak leci w radiu to nie wyłączam :) A skoro są w Polsce, to warto posłuchać. Koncert ogólnie niezły, zagrany i zaśpiewany poprawnie, parę fajnych zagajeń do publiki (która jak zwykle nie zawsze kojarzy o co chodzi). Wydaje mi się, że trochę mało spontaniczności było w ich występie – po prostu wyszli i zagrali swoje (ale pewno fani LP widzą to inaczej). Poza tym mieli świadomość, że nie są tu główną gwiazdą (co Chester Bennington podkreślił mówiąc, że za 10 lat chcieliby być tacy jak PJ).
Setlista: 1. One Step Closer, 2. Lying From You, 3. Somewhere I Belong, 4. No More Sorrow, 5. Papercut, 6. Points Of Authority, 7. From The Inside, 8. Leave Out All The Rest, 9. Numb, 10. Pushing Me Away, 11. Breaking The Habit, 12. In The End, 13. Crawling, 14. What I've Done, 15. The Little Things Give You Away, 16. Bleed It Out, 17. Faint. Dobrze, że zagrali dużo najbardziej znanych utworów z poprzednich płyt, z najnowszej zdaje się tylko 5 kawałków.

No i na koniec, z półgodzinnym "poślizgiem" na scenę wyszedł Pearl Jam. Po 7 latach znowu w Polsce. Zaczęło się zupełnie inaczej, tzn. nie tak "klimatycznie" jak w 2000 r. w Katowicach (Long Road, Release), tylko bardziej "żwawo": Rearviewmirror + Animal + Hail Hail. Dzięki temu większość publiki od razu poderwana została na nogi. Następnie Eddie Vedder miał krótką przemowę po polsku, pomagając sobie tekstem z kartki, ale stwierdził, że potem będzie po angielsku „żeby nie mówić jak pięciolatek”. A Matt Cameron tak się wczuł w rockowy klimat, że bodajże przed spokojnym Given To Fly pojechał pomyłkowo z jakimś ostrym wstępem na perkusji :) Kulminacją koncertu na pewno był Even Flow (najczęściej grany utwór na koncertach PJ), odśpiewany w całości wraz z publicznością i z bogatą grą świateł. Poza tym niezapomniane wrażenie zrobiło wykonanie Black, także z udziałem widzów. Niestety koncert trwał tylko 1,5 godziny i do końca nie wiadomo z jakiej przyczyny. Eddie wspominał o kłopotach z głosem, co momentami było słychać, i co mogło wpłynąć na skrócenie występu. Ale też podobno w tygodniu nie można organizować na Śląskim głośnych imprez po 23.00, tak więc o tej porze koncert musiał się zakończyć.
Setlista: 1. Rearviewmirror, 2.Animal, 3.Hail hail, 4.Corduroy, 5.Given to fly, 6.World wide suicide, 7. Elderly woman behind the counter in a small town, 8.I am mine, 9.Lukin, 10.Even flow, 11.Comatose, 12.Nothingman, 13.State of love and trust, 14.Spin the black circle, 15.Severed hand, 16.Leatherman, 17. Daughter (przechodzące w Another brick in the wall), 18.Whipping, 19.Black, 20.Jeremy, 21.Indifference. Dużo piosenek z pierwszych 3 albumów (12), z kolejnych 5 tylko 7 utworów, co na pewno się podobało. Whipping na życzenie fana, kjtóry zaliczał właśnie 100 występ zespołu na żywo(!). Koncert na pewno udany, choć nie tak bardzo jak te sprzed 7 lat (ale wtedy to było po prostu mistrzostwo).
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Kto był na "redhotach"? Ponoć straszna żenada. Słaby kontakt z publicznością, nie grali starych kawałków-"legend", a to był przecie i pierwszy występ w kaczogrodzie.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Też słyszałem że było tak sobie.Podobno wokalista nie był w formie - coś z gardłem.
Każdemu jego Everest...
MiG

Ktos zamierza wpaść w przyszły wtorek na koncert Dream Theater?
02.10.2007, Warszawa, Torwar
Bilety są jeszcze do kupienia.
Roberto

Post autor: Roberto »

Ja byłem na RHCP w Chorzowie. Faktycznie zabraklo kilku hiciorów,ale koncert był niezły. Fakt że wokalista trochę miał problemów ale instrumentalnie chłopaki rozwalili. Sporo improwizowali. Brakowało tego kontaktu z publicznościa. Mi osobiście bardzo sie podobało, mimo że to nie do końca moje klimaty. Raczej gustuję w death metalu.
Krew nie woda...majtki nie pokrzywa!!!
Awatar użytkownika
oskar

Post autor: oskar »

Roberto pisze:Raczej gustuję w death metalu.
no to koncert dla ciebie :
Obituary, Holy Moses, Avatar środa, 9 stycznia 2008

Klub Studio
Roberto

Post autor: Roberto »

Słyszałem, słyszałem. Niestety nie da rady być na każdym koncercie, a planuję jeszcze w tym roku Azarath, Stillborn, Deception i Rebel Angels Tour 2 - Hate, Crionics. Myślę też o Dimmu Borgir,ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Krew nie woda...majtki nie pokrzywa!!!
Awatar użytkownika
Woland

Kontakt:

Post autor: Woland »

MiG pisze:Ktos zamierza wpaść w przyszły wtorek na koncert Dream Theater
hello
być może ja będę, ale nie wiem tego na 100%
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Jutro w Damasławku TSA. Ktoś będzie? :)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Agaar pisze:Jutro w Damasławku TSA. Ktoś będzie? smile
Na głównej płycie lotniska? Zarezerwuj mi vipowskie :D :P ;)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Keczup pisze:Na głównej płycie lotniska?
Nie, tam za duży ruch. Obok terminalu cargo. Dojedziesz metrem.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ