Tatry prv.pl w Alpach 2007

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

Iwona pisze:W mojej ocenie warunki nie były bezpieczne na wejście na Blanca i nadal tak utrzymuję.
Teraz Ty mnie źle odczytujesz ;) Nie musisz mi się tłumaczyć czemu nie weszliście na Blanca czy gdziekolwiek. Po prostu niewiele napisałaś odnośnie konkretnych zdobytych szczytów i sporo o złej pogodzie. I pewnie stąd moje wrażenie, ale dziękuje za wyprowadzenie z błędu i jescze raz gratuluję ;)
Janek pisze:Horolezec - czytać potrafisz? Mogła Iwona nic nie napisać? Mogła! I co, CBA byś na Nią napuścił? Piękne zdjęcia obejrzałeś? Obejrzałeś! Nie wystarczy? Klawiatura swędzi? Zazdrościsz? Ja też! No i co z tego?
Radzę zażyć relanium, a następnie mimo wszystko udac się na terapię uspokajającą.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

horolezec pisze:Nie musisz mi się tłumaczyć czemu nie weszliście na Blanca czy gdziekolwiek.
Łaskawca!
horolezec pisze:Po prostu niewiele napisałaś odnośnie konkretnych zdobytych szczytów i sporo o złej pogodzie
No i masz szansę - jak Ty pojedziesz to będziesz miał znakomitą pogodę i wkosisz conajmniej 23 szczyty, 17 przełęczy, 15 przełączek i bliżej nieokreśloną ilość pipantów i udokomentujesz to wszystko setkami zdjęć. Ale wpierw musisz:
- Zgromadzić niezbędne mapy i książki a następnie je przestudiować.
- Poszperać po internecie aby wyszukać niezbędne informacje, których w tych książkach nie ma (np. w przewodniku Babicza i Tkaczyka, który jeśli chodzi o skrótowość bije rekordy świata)
- Pójść na odpowiednie kursy zimowej turystyki, na których uczą rozmaitych cudeniek, o których zwykły łazik letni nie ma zielonego pojęcia a jak nawet mu się wydaje, że je ma to tylko mu się wydaje.
- Teraz najważniejsze - dobrać zespół z którym można takie plany realizować (a z tym u Ciebie, sądząc z postów, mocno kruchutko),
- w dodatku trzeba mieć jeszcze samochód, który nadaje się do jazdy dalej niż nad najbliższe jeziorko na rybli lub grzybki i jeszcze zgromadzić wcale niemałą kasę - ale to już tylko aspekt techniczny zagadnienia, który przy tych pierwszych jakby blednie choć dla niektórych jest podstawowy (tata dał kasę, no to @*** jedziemy, Mont Blanc nasz).

PS.
Doborem odpowiednich leków i kuracji zajmuję się sam i terapia jest skuteczna czego dowodem może być, że po pierwszym przeczytaniu chciałem:
- Zadać 29 pytań z maksymalnym natężeniem agresji,
- 33 pytania z maksymalnym natężeniem ironii i kpin
- 123 pytania z średnim natężeniem agresji i 98 z średnim natężeniem ironii i kpin,
- 1487 pytań z niewielkim natężeniem agresji, ironii oraz kpin, tak naprawdę to dobrotliwych
- Udzielić 2345 rad po niewczasie, jednakowoż obrazowałyby moją głęboką wiedzę w temacie zdobytą uporczywym googlowaniem (jeszcze leczę odciski na paluchach i zakraplam oczy mibalinem)
A jednak się powstrzymałem choć z niezmiernym żalem, łkam z bólu do tej pory.

Mógłbym jeszcze ten tekst pociągnąć dalej ale nie mam takich uzdolnień jak Tomtom a poza tym już mi się nie chce.
Serdeczności.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

Janek pisze:dobrać zespół z którym można takie plany realizować (a z tym u Ciebie, sądząc z postów, mocno kruchutko),
Jak zwykle wszechwiedzący.
Janek pisze:poza tym już mi się nie chce.
Bogu dzięki!
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Obrazek
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Jędrek

Post autor: Jędrek »

Sie mnie podoba,to forum żyje, nie jakieś gili gili..niegodziwcze!bo buchnę tąrebką
zgaga100

Post autor: zgaga100 »

Iwona pisze:
zgaga100 pisze:Monte Rosa okiem uczestnikow wyjazdu klubu Annapurna
wow, dzięki serdeczne za te linki! Fajnie jest znowu zobaczyć chłopaków. Foty też pierwsza klasa :D zgaga, byłeś może w tej grupie? :think: Rafał, mąż Asi? :O :think:
Ahoj! ;)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Janek pisze:Alien prawdopodobnie w tej chwili zjada własny aparat ze złości
nie trafiles w moj gust
dla mnie "namber łan" to zdjecie... nr 1
przede wszystkim dlatego, ze czuje sie ta przestrzen - fota na prawde jest plastyczna - no i taki fajny przekladaniec wyszedl
Kert pisze:No tak.....
a kolega to kiedy zamiesci fotorelacje? co nieco juz widzialem
ladne, ladne
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Alien pisze:a kolega to kiedy zamiesci fotorelacje?
heh, wlasnie sie zorientowalem, ze juz zamiesciles :D
pomylka chyba stad sie wziala, ze widzialem jeszcze inne zdjecia niz te ktore wrzuciles tutaj :)
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Iwona pisze:Żal był ogromny ale nawet dziś nie żałuję podjętej decyzji.
I dobrze. Tam zła pogoda to nic miłego :)
Ale słyszałem, że wyjazd udany. Tylko karimata za zimna :D
Awatar użytkownika
Szarotka

zgaga100 pisze:Ahoj! ;)
nooo, całusy dla małżonki :D
tomek.l pisze:Tylko karimata za zimna
No widzisz, kupiłaby matę, ja bym wygrała, jej byłoby ciepło w tyłeczek. Sam zobacz ile szczęśliwych osób ;)
P.S Kiedy mnie zabierzecie w Sokoliki? :)
Jędrek pisze:Sie mnie podoba,to forum żyje, nie jakieś gili gili..niegodziwcze!bo buchnę tąrebką
:)) masz "Złote Usta"
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

No i matę pewnie teraz kupi :)
Sokoliki? To przyjeżdżaj w jakiś weekend :) Jak nie w tym roku to w następnym.
KubaR

Post autor: KubaR »

Iwona pisze:skiturowców spotkaliśmy tylko raz :)
Bo to czas mało odpowiedni, za dużo trza nosić :-) Tylko szkoda, że taki piękny śnieg a tu schodziliście na dół zamiast pomknąć....

Ale pocieszam się tym, że biegówki już masz to może i w górach pojawisz się po jasnej (właściwej) stronie mocy....

Kuba
Awatar użytkownika
Szarotka

KubaR pisze:Ale pocieszam się tym, że biegówki już masz to może i w górach pojawisz się po jasnej (właściwej) stronie mocy....
:) Potrenuję na nizinach, jak dobrze pójdzie to zimą wezmę je w góry i potem zobaczymy jak rozwinie się ten bakcyl ;)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Iwona pisze:Potrenuję na nizinach,
Hmm - jak Bozia trochę śniegu ześle a z tym na Pomorzu bywa różnie, oj różnie. Ale życzę aby pół metra nasypało... Nie, odwołuje, wtedy służby drogowe padają na pysk, powiedzmy 30 cm, wtedy już kretowiska na łąkach przykryte i bruzdy na polach. Podobno śnieg ma już być w połowie października.
Jestem gorszego sortu...
KubaR

Iwona pisze:Potrenuję na nizinach, jak dobrze pójdzie to zimą wezmę je w góry i potem zobaczymy jak rozwinie się ten bakcyl ;)
No to uważaj w jakie góry cobyś się nie zniechęciła. Jak będzie stromo to na biegówkach może być jajecznie :-)

Ale myślę, że może się zarazisz - w końcu w przyszłym roku wybierasz się w berneńskie, a tam piękne zjazdy czekają. Np. z tej górki co ją masz w ostatnim linku co wkleiłem (trochę podciągnąłem kolory).

Trzymam kciuki :-)

Kuba
Awatar użytkownika
Szarotka

KubaR pisze:w końcu w przyszłym roku wybierasz się w berneńskie, a tam piękne zjazdy czekają
Kubuś, ja dopiero zacznę zabawę z nartami więc zjazdy tatrzańskie a tym bardziej alpejskie to jeszcze dłuuuga bajka ;)
Janek pisze:Ale życzę aby pół metra nasypało... Nie, odwołuje,
;)
KubaR

Iwona pisze: Kubuś, ja dopiero zacznę zabawę z nartami więc zjazdy tatrzańskie a tym bardziej alpejskie to jeszcze dłuuuga bajka ;)
Eee, tam. Dwa tygodnie pracy i w większości warunków (no może nie z Jungfrau, bo tam zjazd śmiertelny :-)) jakoś zjedziesz. Tu zresztą pisuje taka sympatyczna laska co ją koledzy wzięli w Tatry jak była trzeci czy jakoś raz na nartach. Jaja były jak berety :-) Ale dzielnie wytrwała i nawet obiecywała potem poćwiczyć :-)

Kuba
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

taa 622 upadki bunga ;)
KubaR pisze: i nawet obiecywała potem poćwiczyć
niech juz w koncu zima przyjdzie, skoro zpj nie bylo. i pora zabrac sie za nabywanie i szlifowanie umiejetnosci filharmonicznych :D
KubaR

diablak1223 pisze:i pora zabrac sie za nabywanie i szlifowanie umiejetnosci filharmonicznych :D
To zapraszamy. Iwonę też :-)

Kuba
Awatar użytkownika
Szarotka

KubaR pisze:To zapraszamy. Iwonę też
Nie wiem co Wy Robaszki z tą filharmonią kombinujecie ale jak nam terminy zgrają to czemu nie :think: ;)
ODPOWIEDZ