hej, udało mi się w końcu zrobić fotę Tatr z 12-krotnego zbliżenia z mojego miasta - Jaworzno - odległość ponad 100 km w linii prostej :
widoczność mogłaby być lepsza ale mam nadzieje że coś widać
jak to - z Grudziądza widać aż dwa pasma górskie - Diabelce koło Świecia i [zapomniałem nazwy] na płn - w kierunku na Kwidzyn. Tatry tonie są, ale jak się nie ma co sie lubi...
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
meridius pisze:hej, udało mi się w końcu zrobić fotę Tatr z 12-krotnego zbliżenia z mojego miasta - Jaworzno
też mam fotę Tatr z okolic Jaworzna, jak znajdę to wstawię przy dobrej widoczności wybieram się na rowerze na taką górke w Libiążu, ładny widok jest tam a blisko Jaworzna. Poza tym babią górę też fajnie od nas widać
Paproć (645m n.p.m.) to taka mała górka nieopodal mnie. Więc jesli chcę rozruszać kończyny przed wyjazdem w prawdziwe góry lub wybrać się na lekki spacerek to tam właśnie chodzę. Bardzo ładne widokowo miejsce i przy słonecznej pogodzie zawsze mozna usiąść na łące i pogapić się na Tatry
Tak więc nie będąc w górach chociaż tak sobie rekompensuje tęsknotę Nie jest źle tu mieszkać
(...) Ku przełęczom, Ku wierchom, Ku graniom...
Ja za nią... (...)
No może 365 dni to nie, bo jakieś 70% z tego to są dni pochmurne i wtedy nic nie widać. Ale fakt, nie narzekam. Tylko dla mnie czasem to jest psychicznie też męczące kiedy tak patrze na nie z daleka, a nie mogę ich dotknąć, ani tam być. To wtedy chyba wolałabym ich nie widzieć bo mi to jedzie ostrro po ambicji ale miewam czasem takie stany emocjonalne.
Choć jak to mówią; lepszy rydz, niż nic.
(...) Ku przełęczom, Ku wierchom, Ku graniom...
Ja za nią... (...)
meridius pisze:hej, udało mi się w końcu zrobić fotę Tatr z 12-krotnego zbliżenia z mojego miasta - Jaworzno - odległość ponad 100 km w linii prostej
Skąd robione zdjęcie? Muszę się tam koniecznie wybrać! No chyba, że z mieszkania .
Marcin_ pisze:też mam fotę Tatr z okolic Jaworzna, jak znajdę to wstawię przy dobrej widoczności wybieram się na rowerze na taką górke w Libiążu, ładny widok jest tam a blisko Jaworzna. Poza tym babią górę też fajnie od nas widać
szukałem i znalazłem zdjęcie zrobione z pewnej górki w Libiążu, niewiem jak się nazywa ale nie jest daleko na rowerze z Jaworzna. Z Grodziska też widać fajnie
uzależniona pisze:Aha Marcin_ masz zdjęcie jeszcze z tą Babią Górą z Jaworzna, czy już nie?
mam na tej panoramie której fragment jest wyżej ale poszukam lepszego zdjęcia, jak nie uda się to wstawie to co mam
Ładna jest dzisiaj pogoda więc może wybiore się na rowerze zobaczyć jakie widoki z Grodziska.