Panie Janku jakie złosliwosci ? Atmosfera panujaca w schronisku prawie zawsze mi sie podoba . Poznalem kilku ciekawych ludzi z ktorymi sie troche pobiebalo po gorach. Takze schronisko to znakomite miejsce na wymiane doswiadczen , infirmacji ( gorskich oczywiscie ). Osobiscie preferuje scronisko Piatka i Mok. Murowanca nie cenie jakims szczegolnym sentymentem.Janek pisze:Panie Staszku. Nie ma co się silić na złośliwości.
Nocleg w Murowańcu
dobra nocowałam w Murowańcu przez tydzień...trzeba było tylko faktycznie przyjść z samego rana by o 10 już zaklepać sobie miejsce...z przedłużaniem pobytu też nie było problemu bo od 7:30 można było to uczynić...a zresztą była też taka opcja by zająć miejsca na kilka dni...w sumie jestem zadowolona... 
ja ostatnio tylko jedą noc 15/16.10ruda pisze:dobra nocowałam w Murowańcu przez tydzień.
Podobnie w schronisku D5ST bo podobnie udało nam się po przyjściu na następny dzień zarezerwować 4 ostatnie miejsca w chyba 13/14 osobowym pokoju na poddaszu za 21zl czyli tyle co za glebe...z tą ceną za glebe to jednak chyba przegięcie...
Ogólnie bardziej podoba mi sie atmosfera schroniska w D5ST niż w Murowańcu
ja byłam świadkiem tego jak pięciu Czechów było w niexłym szoku, gdy o godzinie 20 dowiedzieli się, że gleby nie ma. Postanowili, że o 22 pójdą przez Zawrat do Piątki. Jak wymyślili tak też zrobili a następnego dnia z powrotem byli w Murowańcu.
Informacje o tym, że Murowaniec nie przyjmuje na glebę są praktycznie na każdym wejściu na szlak...
Informacje o tym, że Murowaniec nie przyjmuje na glebę są praktycznie na każdym wejściu na szlak...
-
Jagiellonia w Tatrach
-

Co może dziwić, zważywszy na statystyki i odsetek ludzi - powiedzmy - wierzących.Janek pisze: Widać Pan Bóg się specjalnie ludem czeskim opiekuje.
Swoją drogą determinacja turystów, aby za cenę utraty życia lub zdrowia, koniecznie przenocować w schronisku jest zadziwiająca. I to czeskich turystów. Czechom bowiem z reguły racjonalności odmówić nie sposób.
chyba tak...a wszyscy w Murowańcu im odradzali taką wędrówkę..ale chcieli panowie dostarczyć sobie trochę adrenalinki to poszli noca na oblodzony Zawrat...można i tak...Janek pisze:Widać Pan Bóg się specjalnie ludem czeskim opiekuje.
żeby dodać sobie odwagi przed nocnym wypadem na Zawrat obalili w schronisku dwie piersiówki i piwa...Jagiellonia w Tatrach pisze:Swoją drogą determinacja turystów, aby za cenę utraty życia lub zdrowia, koniecznie przenocować w schronisku jest zadziwiająca. I to czeskich turystów.
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
A ja znów byłem w Murowańcu, znów nocowałem, znów bez problemów...
Zupełnie nie wiem czego wy chcecie od tego schroniska?
Jedno, co wkurzało, to siedmiu jajarzy, którzy po "wypisaniu" się z księgi wyjść oczywiście musieli narąbać się piwem i to przy "okrągłym stoliku" tuż przy drzwiach - taki szpan. Ledwo się przy tym stoliku mieścili, ale przecież przy innym nie honor jak się ma kask lub linę na wierzchu. Na szczęście "odwaga" im się skończyła i popłynęli do Betlejemki.
Drastyczne podniesienie ceny piwa ma jak widać także dobre skutki...
Zupełnie nie wiem czego wy chcecie od tego schroniska?
Jedno, co wkurzało, to siedmiu jajarzy, którzy po "wypisaniu" się z księgi wyjść oczywiście musieli narąbać się piwem i to przy "okrągłym stoliku" tuż przy drzwiach - taki szpan. Ledwo się przy tym stoliku mieścili, ale przecież przy innym nie honor jak się ma kask lub linę na wierzchu. Na szczęście "odwaga" im się skończyła i popłynęli do Betlejemki.
Drastyczne podniesienie ceny piwa ma jak widać także dobre skutki...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Akurat tym razem nie.horolezec pisze:Zdaje się, że to wyznajesz zasadę rezerwowania schroniska na pół roku wcześniej...
Tam zaraz... łoiłeś. Ale że z synem to fakt.horolezec pisze:Łoiłeś z synem?
W tym roku to głównie... pogoda padała.horolezec pisze:Coś ciekawego padło?
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek
ja już o Murowańcu zmieniłam zdanie..spędzony tam tydzień pozostawił w sumie miłe wspomnieniaZygmunt Skibicki pisze:Zupełnie nie wiem czego wy chcecie od tego schroniska?
oj tak piwo jest strasznie drogie..dlatego tylko raz sobie je kupiłam..wolałam kase wydawać na racuchy z jabłkiemZygmunt Skibicki pisze:Drastyczne podniesienie ceny piwa ma jak widać także dobre skutki...
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
A gdy do tego jeszcze zmieniłaś avatar, od razu lepiej Ci z oczu patrzy.ruda pisze:oj tak piwo jest strasznie drogie..dlatego tylko raz sobie je kupiłam..wolałam kase wydawać na racuchy z jabłkiem
Mundek
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Spałem z 29 na 30 września - relacja z krótkiego pobytu.ruda pisze:kiedy dokładnie byłeś w Murowańcu..??
Wcześniej - 31.08 do 3.09.
Mundek
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Co odwlecze, to nie uciecze...ruda pisze:widziałam osobnika bardzo podobnego do Ciebie..
Mundek
Mundek
Spędziłem tam 2 noce pod rząd i muszę powiedzieć, że zarówno klimat, warunki i obsługa pierwsza klasa...Zygmunt Skibicki pisze:Zupełnie nie wiem czego wy chcecie od tego schroniska?
Dlatego podczas wyprawy, coby zaoszczędzić parę plnów, wniosłem sobie kilka browarków w plecaku i zachwycając się pięknym wieczornym krajobrazem, delektowałem się nimi na ławce przed Murowańcem... coś piknego!Zygmunt Skibicki pisze:Drastyczne podniesienie ceny piwa ma jak widać także dobre skutki...