"Poletko Pana Boga"w Tatrach
Bluecocaine
hermit Twoje zdjęcia są przepiękne - aż zazdroszczę
A ten spotkany gość w Chudej Przełączce???? Może Bluecocaine cos pomoże? To z jakichś skalnic?
Cudowny okaz! Hermit, jeśli możesz, prześlij mi go na maila, proszę
Pozdrawiam
Izabela
- jak tak sobie "postudiowałam " te ślazy, na które mnie szczęśliwie naprowadziałaś - to do mojego egzemplarza najbardziej pasuje mi ślaz dziki leśny. Bo i w kolorze kwiatu sie zgadza, i wykroju liści - wydaja się delikatniejsze.zdjęcie 4 to może jest ślaz zaniedbany
- a może nawet błotny?Ewentualnie to może być bodziszek łąkowy
hermit Twoje zdjęcia są przepiękne - aż zazdroszczę
A ten spotkany gość w Chudej Przełączce???? Może Bluecocaine cos pomoże? To z jakichś skalnic?
Pozdrawiam
Izabela
@ Bluegaskonia (nie nauczę się chyba tego Twego nicka) - Ty chyba naprawdę znasz się na kwiatkach. Jesteś dziwadłem ale sympatycznym i autentycznym. Potrafisz już wstawiać te obrazki? jeśli nie to spróbuj z tego:
http://www.fotosik.pl/
Tego to nawet ja się nauczyłem.
- Bluecocaine
-

Janek pisze:@ Bluegaskonia (nie nauczę się chyba tego Twego nicka) - Ty chyba naprawdę znasz się na kwiatkach. Jesteś dziwadłem ale sympatycznym i autentycznym. Potrafisz już wstawiać te obrazki? jeśli nie to spróbuj z tego:
If you wanna be rich
You've gotta be a bitch!
I said - rich
Bitch!
You've gotta be a bitch!
I said - rich
Bitch!
Tojady mają się świetnie, na żniwa z kosiarką można by się wybrać - wczoraj, Wielka Polana Małołącka:

ale wciąż nie ma dania głównego! Moze zatem jajecznica z rzybami? Na przykład takimi:
(Kalatówki)

Po tak obfitym posiłku jakaś herbatka na niestrawność, może dziurawcowa? (Pol. Małołącka)

a na zwiększenie diurezy może być pokrzywowa (Kużnice)

I cieszyć się warto, bo to ten czas, kiedy złachmaniałych pajęczyn skrzą się wisiory (gdzieś w okolicy Przeł. Kondrackiej)

@nurni
w porównaniu z "potworami" jakimi tu niektórzy dysponują nic takiego - Sony DSC-H2

ale wciąż nie ma dania głównego! Moze zatem jajecznica z rzybami? Na przykład takimi:
(Kalatówki)

Po tak obfitym posiłku jakaś herbatka na niestrawność, może dziurawcowa? (Pol. Małołącka)

a na zwiększenie diurezy może być pokrzywowa (Kużnice)

I cieszyć się warto, bo to ten czas, kiedy złachmaniałych pajęczyn skrzą się wisiory (gdzieś w okolicy Przeł. Kondrackiej)

@nurni
w porównaniu z "potworami" jakimi tu niektórzy dysponują nic takiego - Sony DSC-H2
- Bluecocaine
-

Bluecocaine
@hermit - Twoje zdjęcia sa świetne do nauki poglądowej - nie mogę się na nie napatrzeć. Szczerze gratuluję
A teraz moja "bidna" fotka ( gdyby ktoś miał lepszą, to zachęcam do wstawienia
).
- ciemiężyca (ciemierzyca) zielona. Kwitnie VI - VIII. Kwiaty żółtawozielone. Liście duże, pofałdowane. Gatunek prawnie chroniony. Wys. 50 - 150 cm. Tę "upolowałam" w drodze na Przełęcz Krzyżne w I poł. sierpnia.

- mnie sie kiedys też to przytrafiło - cała karta graficzna mi poszła. Przykro mi ,że to Ci się stało. Znam ten ból.Zepsuła mi się cyfrówka - 10 minut temu sad nie mogę rzucić zdjęć
@hermit - Twoje zdjęcia sa świetne do nauki poglądowej - nie mogę się na nie napatrzeć. Szczerze gratuluję
A teraz moja "bidna" fotka ( gdyby ktoś miał lepszą, to zachęcam do wstawienia
- ciemiężyca (ciemierzyca) zielona. Kwitnie VI - VIII. Kwiaty żółtawozielone. Liście duże, pofałdowane. Gatunek prawnie chroniony. Wys. 50 - 150 cm. Tę "upolowałam" w drodze na Przełęcz Krzyżne w I poł. sierpnia.

- Bluecocaine
-

przemek p napisał
To Dzwonek alpejski. W Polsce tylko w Tatrach występuje. Dziwi mnie tylko,że "ustrzeliłeś" go w czerwcu, (jesteś pewny?) i to na początku, bo książkowo to kwitnie VII -VIII.
Pozdrawiam
Izabela
- takJakiś dzwonek chyba (tego chyba nie było):
- tez mam, to może otworzymy pokój w HP, właśnie o takim tytule, i będziemy sobie wklejac, co tam kto ma, i pomagać w zgadywaniu?Mam trochę jeszcze kwiatków, ale niekoniecznie z Tatr.
Pozdrawiam
Izabela
Zdjęcie robione w piątek po Bożym Ciele b.r. W tym roku wszystko wcześniej zakwitło.Izabela pisze: takTo Dzwonek alpejski. W Polsce tylko w Tatrach występuje. Dziwi mnie tylko,że "ustrzeliłeś" go w czerwcu, (jesteś pewny?) i to na początku, bo książkowo to kwitnie VII -VIII.
![]()
Można jeszcze w dziale "Wszystko o inych górach" lub w "fotografii".Izabela pisze: tez mam, to może otworzymy pokój w HP, właśnie o takim tytule, i będziemy sobie wklejac, co tam kto ma, i pomagać w zgadywaniu?![]()
Chyba, że nie będą to wyłącznie rośliny górskie. To chyba wtedy rzeczywiście w HP