szlaki do Orlej
Horolezec - zachowaj się jak prawnik czyli zapoznaj się z aktami. Wtedy zobaczysz kto tu zaczepia. Nie tylko mnie zresztą. A chamskie najazdy na Zygmunta Skibickiego i to w jaki perfidny sposób kierowane - do 15-letniej dziewczyny, która akurat zapisała się na kurs kierowany przez Zygmunta.horolezec pisze:Ja tylko czekam aż się ktoś nad wami Janek i Chris zlituje i wypier...li was z forum na jakiś czas. Byłoby z korzyścią dla wszystkich - nie musielibyśmy czytać tych podłości wzajemnych. A jak już jest wam to potrzebne by pokazać who is the best to jest jeszcze priv.
Jestem gorszego sortu...
Ze mnie zejdź, dobrze? Po pierwsze na forum nie występuję jako prawnik,lecz jako miłośnik Tatr i tego forum jako takiego i nie podoba mi się kiedy dyskusja mająca uczyć, rozwijać nas wszystkich zaczyna się przeobrażać w rzucanie błotem jak to się dzieje choćby na forum brytana, którego wiele osób właśnie za to nie lubi. Nie sądzę, żebym był odosobniony w swoim poglądzie na wasze publiczne utarczki(lekko powiedziane).Janek pisze:Horolezec - zachowaj się jak prawnik czyli zapoznaj się z aktami
Jeśli natomiast już musisz czynić aluzję "horolezec-prawnik" to pragnę zauważyć, że prawnik nie ma w tej sprawie akt, który mogłyby stanowić podstawę jednoznacznego rozstrzygnięcia, a co najważniejsze - sprawiedliwego tudzież zgodnego z regulaminem forum. Ma natomiast słowo przeciwko słowu dwóch (bo to przede wszystkim na waszej linii istnieje spór) dorosłych ludzi, którzy nie ważą słów i już dawno przestali walczyć na podstawy merytoryczne. Czynicie sobie Janku ewidentne złośliwości i to już od wielu dni...Psujecie tym samym nie tylko ten wątek o Orlej Perci ale każdy inny, w których się spotykacie. Nie spodziewałem się po Tobie, że na chamstwo będziesz reagował chamstwem. Jako osoba starsza, ciesząca się na tym forum powagą i szacunkiem powinieneś ustąpić, gdyz jakiekolwiek dalsze wyzwiska z Twojej strony z w stronę Chrisa powodując znaczne obniżenie Twojej oceny.
Czy jest normalne Janku, że facet z takim bagażem doświadczeń daje się wyprowadzić z równowagi na forum internetowym jakiemuś anonimowemu kolesiowi, który przed chwilą się pojawił i za chwilę zniknie (bo tak się stanie jeśli będziemy ignorować, tudzież wyśmiewać głoszone przez niego absurdy)?Janek pisze:Wtedy zobaczysz kto tu zaczepia. Nie tylko mnie zresztą
Piszę do Ciebie, a nie do Chrisa, niemniej zauważ, że mówię o WAS.
Nie ma znaczenia kto zaczął - bedzie miało znaczenie, kto skończy z klasą.
Pozdrawiam
Ł
Łukasz - masz dużo racji. Owszem, poniosła mnie zapalczywość. Ale chciałbym zauważyć, że to Chris pierwszy mnie zaczepił i to posługując się argumentami zupełnie nie pasującymi do tematyki forum górskiego, argumentami w dodatku podłymi.
Ostatnie chwyty tego pana "typu" - "spieprzaj dziadu" są natomiast już tego poziomu, że inaczej jak "chamidło" nie można je potraktować.
Co do nalotów Chrisa na Zygmunta - bo te mnie najbardziej ruszyły i w tym przypadku już nie występuję we własnej sprawie:
Chris napisał coś w rodzaju ośmieszającej recenzji wydawnictw Zygmunta Skibickiego. W dodatku uczynił to w poście skierowanym do dziewczynki, która akurat zapisała się na kurs prowadzony przez Zygmunta. Tą okoliczność można skwitować tylko jako chamstwo.
Natomiast co do "recenzji". Zygmunt Skibicki tu się nie ukrywa jako np. "Sigis" i nie kryje się z swoimi wydawnictwami. Oczywiście te wydawnictwa mogą podlegać krytyce, tak jak każde wydawnictwa. Z jednym ale - ta krytyka nie może być anonimowa bo wydawnictwo nie jest anonimowe. Jeśli użytkownik "Kajtuś" coś w poście napisze to użytkownik "Chris" może się na nim wyżywać, w tym wypadku nie. Jest wątek - "przedstaw się nam" - gdyby tam Chris napisał coś o sobie więcej (oczywiście nie wymagam nazwiska, adresu ani numeru telefonu) to wyglądałoby to inaczej. Chris jednak nawet ukrywa swoją obecność na forum. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - jedynym jego celem jest tu rozrabiać. Co zresztą skutecznie robi.
Aha, nie mam zamiaru już więcej komentować wypocin tego osobnika. Choćby nawet napisał, że deprawuję młodych chłopców i dziewczynki np. w Koziej Dolince. Mam nadzieję, że jednak zrobią to inni.
Ostatnie chwyty tego pana "typu" - "spieprzaj dziadu" są natomiast już tego poziomu, że inaczej jak "chamidło" nie można je potraktować.
Co do nalotów Chrisa na Zygmunta - bo te mnie najbardziej ruszyły i w tym przypadku już nie występuję we własnej sprawie:
Chris napisał coś w rodzaju ośmieszającej recenzji wydawnictw Zygmunta Skibickiego. W dodatku uczynił to w poście skierowanym do dziewczynki, która akurat zapisała się na kurs prowadzony przez Zygmunta. Tą okoliczność można skwitować tylko jako chamstwo.
Natomiast co do "recenzji". Zygmunt Skibicki tu się nie ukrywa jako np. "Sigis" i nie kryje się z swoimi wydawnictwami. Oczywiście te wydawnictwa mogą podlegać krytyce, tak jak każde wydawnictwa. Z jednym ale - ta krytyka nie może być anonimowa bo wydawnictwo nie jest anonimowe. Jeśli użytkownik "Kajtuś" coś w poście napisze to użytkownik "Chris" może się na nim wyżywać, w tym wypadku nie. Jest wątek - "przedstaw się nam" - gdyby tam Chris napisał coś o sobie więcej (oczywiście nie wymagam nazwiska, adresu ani numeru telefonu) to wyglądałoby to inaczej. Chris jednak nawet ukrywa swoją obecność na forum. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - jedynym jego celem jest tu rozrabiać. Co zresztą skutecznie robi.
Aha, nie mam zamiaru już więcej komentować wypocin tego osobnika. Choćby nawet napisał, że deprawuję młodych chłopców i dziewczynki np. w Koziej Dolince. Mam nadzieję, że jednak zrobią to inni.
Janku,Chris jednak nawet ukrywa swoją obecność na forum. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - jedynym jego celem jest tu rozrabiać. Co zresztą skutecznie robi.
A nie lepiej odpuscic sobie dyskusje z chrisem i zając sie tematami związanymi z wątkiem.
Poco się denerwować i tracić czas na czcze gadanie i tłumaczenie komuś ze coś zrobił nie tak.
CH.....m zawsze będzie ch.....mem na wieki wieków
AMEN
"Przyjaciela nie opuszcza się nawet wtedy, gdy jest już tylko bryłą lodu"
No dobrze, ale nie sądzisz chyba, że ktokolwiek się taką recenzją zasugeruje przy dokonywaniu wyboru odnośnie wydawnictwa i usług oferowanych przez szkołę Zygmunta? Nawet 15-latka zdołała zapewne zauważyć, że użytkownik "Chris" nie jest osob wiarygodną i godną zaufaniaJanek pisze:Chris napisał coś w rodzaju ośmieszającej recenzji wydawnictw Zygmunta Skibickiego. W dodatku uczynił to w poście skierowanym do dziewczynki, która akurat zapisała się na kurs prowadzony przez Zygmunta. Tą okoliczność można skwitować tylko jako chamstwo
A sama krytyka - no cóż Janku. To, że jest anonimowa to już niestety niemal norma w komentarzach internetowych i choćbyś nie wiem jak się starał to tego zwyczaju nie zmienisz. Ludzie czują sie bezkarni, więc obrażają, wyzywają, oczerniają i choć to wszystko smutne to jednak trzeba z tym żyć. Jest to nowa forma krytyki, zupełnie odmienna od tej sprzed lat, kiedy to nad dziełem (szeroko rozumianym) debatowało o toczyło polemiki kilka ekspertów, z których jeden miał po prostu rację, a inny nie.....Choć i kiedyś obrzucanie autora błotem nie było ludzkiej kulturze obce przecież. Internet ośmielił do krytyki ludzi do niej w zasadzie niepowołanych z uwagi na ewidentny brak wiedzy po ich stronie (to chyba przypadek Chrisa). Jest jednak druga strona medalu jeśli chodzi o krytyke internetową - autor ma prawo sie bronić i jego obrona ma szanse dzięki internetowi dotrzeć do ogromnej ilości odbiorców na tej samej zasadzie jak to obrzucanie go błotem.
W naszej sytuacji nie widze jednak powodu, abyście Zygmunt czy Ty musieli reagować na to co twierdzi Chris, ponieważ on nie krytykuje tylko obraża, na to rada jest inna - ignorancja. Odpowiadać się powinno jedynie na krytykę merytoryczną, której tu brak.
Pozdrawiam
Ł
- Bluecocaine
-

Chris napisał
horolezec napisał
Pozdrawiam
Izabela
- z pewnością masz ciekawe zdjęcia. To może jakaś relacyjka w dziale foto? Jeśli nie sprawi to trudności oczywiście.Byłem, Iza, w Maju w Chochołowskiej i na Trzydniowiańskim i w Czerwcu na Orlej.
- raczej nie.Miło, że zapytałaś, nie boisz się ostracyzmu?
horolezec napisał
- doceniam Twój głos w sporze - serio. I niech tak zostanie. Tylko proszę, nie traktuj ludzi protekcjonalnieCiiiiiiiiiiiiiiichoooooooooooooo Chris mad Już była chwila spokoju - nie mąć.
Pozdrawiam
Izabela