pielgrzym z krupówek

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

rymarz1 pisze:hehe, ja bym tam Poznań zasypał albo zatopił, zjezdzaja sie do mielna i co to nie oni (chołota), no ale dzieki takim gmina zarabia
tomek.l pisze:wysłaliśmy wam Janka, większa kara was nie może spotkać
W Koszalinie mieszkam znacznie dłużej niż w Poznaniu. To, że Poznań to miasto urodzin to jakby mniej znaczy - byli tacy co się rodzili w czasie podróży mamy. Bardziej się liczy to, że Poznań to miasto, w którym chodziłem do szkoły i na studia - to trwała "łatka". W Koszalinie jednak urodziły się moje córki - to też trwałe.
@Rymarz - Twoja opinia o Poznaniakach jest chamska i prostacka. Mieszkam w tym mieście chyba znacznie dłużej niż Ty i wiem doskonale, że za różne "numery" dziejące się na wybrzeżu odpowiadają nie tylko poznaniacy ale i mieszkańcy innych regionów a tak najbardziej to właśnie rodowici koszaliniacy (w sensie regionu), którzy lubią sobie zrobić "nalocik" na Mielno lub Łazy. Kto np. okrada samochody w Mielnie i innych miejscowościach, dodajmy - samochody przyjezdnych. Inni przyjezdni? Też, ale w niewielkim procencie - to dzieło naszych rodzimych - koszalińskich, kołobrzeskich, sławneńskich czy słupskich złodziejaszków. W Mielnie.
Tak więc wyhamuj z tymi nalotami.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Widziałam go kiedyś.
Jakiś taki nawiedzony :D

Fakt jest taki, że lubię sobie usiąść na Krupówkach na ławeczce i oglądać ludzi. Różne typy chodzą, ubaw po pachy :)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Agaar pisze:Widziałam go kiedyś.
Jakiś taki nawiedzony :D

Fakt jest taki, że lubię sobie usiąść na Krupówkach na ławeczce i oglądać ludzi. Różne typy chodzą, ubaw po pachy :)
Na Krupówkach jeszcze tego nie robiłem ale w Trójmieście i owszem :)
A miejsca do tego celu są wyborne:
Gdańsk - ul.Długa,Długi Targ oraz Długie Pobrzeże,
Sopot - Monciak i molo,
Gdynia - Skwer Kościuszki.
Polecam 8)
Każdemu jego Everest...
Marecki25

Post autor: Marecki25 »

Tey normalnie Rymarz! nie przeginaj chłopie.Jak nigdy nie siedziałeś w Poznaniu na ryczce, nie jadłeś szneki z glancą i masz jakieś koślawe plewy to nie wiesz co to Poznań!!!Mam wiele kumpli Poznaników i są zajebiści!!!!Więc nie gadaj głupot!!!Tam jes fajnie w chu.....
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

andy67 pisze:Polecam
Dzięki. Nawet chętnie bym pojechała do Trójmiasta ;)
Jednak do obserwacji wystarcza zwykłe, dość zatłoczone, miejsce.
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
rymarz1

Post autor: rymarz1 »

mowisz ze jest tak fajnie jest w Poznaniu no to chyba bede sie musial tam wybrac, poza tym moje wyobrazenie na temat ludzi z Poznania dotyczy waskiego grona osob, i fakt ze nie powininem o tym "mowic" glosno. Janku, a Ty powinienes troche wyluzowac z tymi zlodziejami i nalotami, poniewaz zdazylo sie to dokladnie raz! i w dodatku ktos inny za tym stal niz koszalin. albo zle doczytales albo ktos Cie blednie poinformowal :) pozdr.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

rymarz1 pisze:poniewaz zdazylo sie to dokladnie raz! i w dodatku ktos inny za tym stal niz koszalin
Tak jest, Koszalin to miasto aniołów, w którym mniejszych lub większych złodziejaszków w ogóle nie ma. Rymarz - widziałem album przestępców z Koszalina i powiatu, cztery grube tomiska samych fotografii. Podobnie jest na pewno w Poznaniu, Lublinie, Białymstoku, Wrocławiu, gdziekolwiek. Ale to nie upoważnia do takich uogólniających opinii jakiej się dopuściłeś. W dodatku tak ni w pięć ni w dziewięć w stosunku do toczącej się dyskusji.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Bluecocaine

Post autor: Bluecocaine »

Taaaa lokalny patriotyzm rządzi :D :)) :P
If you wanna be rich
You've gotta be a bitch!
I said - rich
Bitch!
ODPOWIEDZ