Wasza najdluzsza trasa w tatrach
Przyznaję się bez bicia ,że zabłądziłem kiedys na podejściu na 5 Stawów Spiskich ,pogoda ładna ,szlak schodzony przeze mnie wiele razy ,prosty jak konstrukcja cepa - ot ,zagadałem się z żoną i zorientowaliśmy się ,że coś jest nie tak w połowie piargu na Żółtą Turnię.
Nie pytajcie ,dlaczego ,potraktujcie to jak nieśmiałą próbę wzięcia w obronę tych błądzących w górach
Nie pytajcie ,dlaczego ,potraktujcie to jak nieśmiałą próbę wzięcia w obronę tych błądzących w górach
luknij na moje panoramy i galerie
Ja to odebrałem tak, że niekoniecznie od samej Świnicy będzie ten niebieski.Janek pisze:No to już wiem wszystko: nie umiecie się posługiwać mapą bo przez Świnicę nie przechodzi żaden niebieski szlak.mantoniusz pisze:Na Kasprowym ustalismy ze schodzac ze Swinicy nalezy isc bodaj niebieskim szlakiem, nie sprawdzajac dokladnie jaki kierunek bedzie wskazywala tabliczka
Inna rzecz, że czytając wyjaśnienia kolegi coraz bardziej wygląda to na wymysł.
BTW: na Zawracie nie ma tabliczki (chyba że ostatnio postawili)
ostatnio zrobilem trase z domu slaskiego przez rysy do morskiego oka ,
ale nie szedlem szybko bo dzien czesniej oblewalismy wejscie na gerlach,
nie wiem czy to prawda ale ktos mi opowiadal ze jeden gosciu wyszedl z morskiego oka na rysy i spowrotem az na wolowiec,wyszedl o 2 w nocy a na wolowcu byl o 23gdz,

ale nie szedlem szybko bo dzien czesniej oblewalismy wejscie na gerlach,
nie wiem czy to prawda ale ktos mi opowiadal ze jeden gosciu wyszedl z morskiego oka na rysy i spowrotem az na wolowiec,wyszedl o 2 w nocy a na wolowcu byl o 23gdz,
Moja najdłuższa trasa hmm, była i Orla długa i z żoną na Rysy było długo...
Tatrzańska Łomnica 6:30 -> Strbske Pleso (elektriczka) 8:00 -> Popradske Pleso -> Chata pod Rysmi ok 13:00 -> Morskie Oko -> Łysa Polana ok 20:00 -> Tatrzańska Łomnica (ok 22:00).
Z Orlej wracałem (w Zakopcu ok 23), też od rana.
Jutro jestem na Słowacji, za tydzień obiecuję raport.
Tatrzańska Łomnica 6:30 -> Strbske Pleso (elektriczka) 8:00 -> Popradske Pleso -> Chata pod Rysmi ok 13:00 -> Morskie Oko -> Łysa Polana ok 20:00 -> Tatrzańska Łomnica (ok 22:00).
Z Orlej wracałem (w Zakopcu ok 23), też od rana.
Jutro jestem na Słowacji, za tydzień obiecuję raport.
- Bluecocaine
-

1. Qźnice- Dolina Gąsienicowa- Żleb Qlczyńskiego- Granaty- Buczynowe Turnie- Krzyżne- Dolina Gąsienicowa- Qźnice
2. Morskie Oko- Rysy- Schronicko Pod Wagą- Popradzkie Pleso
3. Qźnice- Dolina Gąsienicowa- Żleb Qlczyńskiego- Kozi Wierch- Dolina Pięciu Stawów Polskich
4. Wokół Morskiego Oka -----> najbardziej wyczerpująca ze wszystkich moich wycieczek

2. Morskie Oko- Rysy- Schronicko Pod Wagą- Popradzkie Pleso
3. Qźnice- Dolina Gąsienicowa- Żleb Qlczyńskiego- Kozi Wierch- Dolina Pięciu Stawów Polskich
4. Wokół Morskiego Oka -----> najbardziej wyczerpująca ze wszystkich moich wycieczek
If you wanna be rich
You've gotta be a bitch!
I said - rich
Bitch!
You've gotta be a bitch!
I said - rich
Bitch!
- Bluecocaine
-

-
uzależniona
-

Ja nie wiem jaka jest moja najdłuższa, ale wiem jakie są jedne z dłuższych:
Kuźnice - Boczań - Murowaniec - Świnica - Zawrat - Murowaniec - Boczań(też po ciemku
) - Kuźnice
Siwa Polana - Polana Chochołowska - Grześ - Rakoń - Wołowiec - Dol. Wyż. Chochołowska - Polana Chochołowska - Polana Huciska (traktorem do Polany Siwej)
Palenica - D. Roztoki - D5SP - Świstówka - MOko - Czarny Staw - MOko - Palenica
Kuźnice - Boczań - Murowaniec - Świnica - Zawrat - Murowaniec - Boczań(też po ciemku
Siwa Polana - Polana Chochołowska - Grześ - Rakoń - Wołowiec - Dol. Wyż. Chochołowska - Polana Chochołowska - Polana Huciska (traktorem do Polany Siwej)
Góry, góry i jeszcze raz góry:)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
tez te dwie mam ale jakoś jak dotąd nie doliczyłam sie co do najdłuższej z moich tras. Jak dla mnie wszystkie sa za krótkieuzależniona pisze:Siwa Polana - Polana Chochołowska - Grześ - Rakoń - Wołowiec - Dol. Wyż. Chochołowska - Polana Chochołowska - Polana Huciska (traktorem do Polany Siwej)
- Bluecocaine
-

-
Gość
Znałam faceta, który potrafił deklamując coś z Pana Tadeusza wpleść to słówko w tekst aż 18 razy w ciągu minuty i w dodatku zachować metrum wiersza. To był bardzo utalentowany człowiek. Wydaje mie się, Blue, że Ci do niego sporo brakuje. Musisz się zaszyć w jakiejś dziczy i potrenować. Co powiesz na Pańszczycę. Tam jest znakomita akustyka, będą się te Twoje kurwy pięknie niosły. Ludzie z grani będą mieli prawdziwą ucztę duchową.Bluecocaine pisze:albo coorva hahaha